neljapäev, november 05, 2009

Hispaania raadio

Kuulasime Pille toas Hispaania raadiot. Klaus ütles, et seal lastakse laulu:
I can get a two wife,
I can get a good life.
Panin raadio käima, aga Pille ärkas üles ja hakkas pahandama. Tassisin raadio ja kõlarid teise tuppa, et seal kuulata. Lühikese aja jooksul tuli nii Klausi nimetatud kui ka ühte teist laulu kaks korda. Klausi tsiteeritud laulu laulis naislaulja. Peale tsiteeritud koha laulis ta veel Supermani saabumisest. Hommikul küsis ema, kas öösel kuulati muusikat, ta kuulis keskööl midagi. Vastasin, et ma kuulasin küll raadiot. Ütlesin, et Hispaania raadios lastakse ühte laulu igas tunnis kaks korda, see on vist seal praegu kõige populaarsem laul. Ema küsis, mis selle sõnad on. Hüüdsin, et ema mind rahule jätaks. Tõnu ütles, et ta selle sõnu täpselt ei mäleta, aga seal esinesid vist sõnad "two life" ja "good life". Vaatasin arvutist lehekülge, kus olid Infopartisani viited teistele blogidele. Ta oli viidanud ka Oudekki blogile. Kommentaariks oli ta soovinud Oudekkile nii kurbust kui ka rõõmu, vastavalt Oudekki mõtetele ja tagamõtetele.

Vaatasin, et mul on magistrantuuri viimase semestri eksamileht tagastamata. Seni olin arvanud, et olen magistrantuuri lõpetanud, aga nüüd hakkas tunduma, et see on veel vormistamata. Diplomit mul ka ei olnud ja vene keele eksam oli tegemata. Mõtlesin, et ei hakka lõpetamiseks midagi ette võtma, sest haridust ei saa mult keegi ära võtta. Sai läbi kooli lõpuaktus. Ütlesin, et tunnen ennast alles nüüd hästi. Mõtlesin sellega, et kõigi koolis käidud aastate jooksul, aga Erik võis aru saada, et tänase päeva jooksul. Läksime üle kaarsilla. Algas sõda Tartu kahele poole jõge jäävate osade vahel. Kõigepealt toimus kindluse kindlustamine. Kui vaenlased silla peale jõuavad, oli plaanis see koos nendega õhku lasta. Aga võibolla tuli ta õhku lasta juba varem, sest muidu võisid vaenlased miine alt kõrvaldama hakata. Jõe ületamine oli raske ja Teises maailmasõjas oli rinne Emajõel pikalt püsinud. Aga praegu vist rinne kogu Tartust läbi ei jooksnudki, vaid mõlema poole väeosad olid koondunud ainult kindluse juurde. Sellest hoolimata oli plaanis ka Võidu ja Sõpruse sild õhku lasta. Mõlemad pidid õhku lendama samast nupuvajutusest. Teisel pool jõge olid kunagi sõitnud Sandri soomusmasinad. Nägime, et vaenlane on juba jõe ületanud ja ajab kinni kindluse ees olevat kaitsekraavi. Seda me ei takistanud, sest teine kaitsekraav tuli veel ka. Leidsin, et vaenlast võib lasta ka vibuga, mitte ainult tulirelvadest. Vibu on tegelikult hea relv, kuigi on tänapäeval unustatud.

Üks maletaja oli kirjutanud ühele võrgulehele midagi kaotuse vältimise kohta. K. Sander vastas talle lausega, millest võis aru saada, et partiide avaldamine toob jah kaotuse. Ja lisas, et ta soovitab teha õige ajakasutuse plaan ja mitte mängida sellise plaani järgi, et täna kaotan kõik partiid ja homme võidan kõik partiid. Mõtlesin, et turniiri lõpus on mul kergem võita mitte ainult sellepärast, et siis tulevad kergemad vastased, vaid ka sellepärast, et siis olen soojaks läinud. Turniiril on palju mänge ja neist osad võivad välja tulla ja teised mitte.

0 vastukaja: