kolmapäev, detsember 02, 2009

Kaks linna

Vihmand valmistas ette muusikali esitamist. Arvasin, et saan Jeesuse osa. Aga selgus, et Vihmandi arvates mina sellesse osasse ei sobi, sest ta oli kuulutusse kirjutanud, et otsitakse lühikest kasvu osatäitjat. Nimelt oli Piiblis Jeesuse täpne kasv öeldud ja Vihmandi arvates oli tegemist lühikese kasvuga. Selgitasin, et tänapäeva inimese kohta on see lühike, aga tol ajal oli pikk. Järele mõeldes ei tahtnud ma mängida isegi pikka Jeesust, sest mulle ei meeldinud laulda.

Kaks maletajat olid käinud Lõuna-Ameerikas, üks ühes ja teine teises linnas. Üks oli käinud värskelt ja teine 1930. aastatel. Nad tahtsid kaardi pealt näidata, kus need linnad asuvad. Tahtsin selleks vaadata atlase sisukorrast, millisel leheküljel on Lõuna-Ameerika kaart. Aga mehed keerasid juba lehti. Andsin järele, et lehitsedes leiab ka lõpuks õige lehekülje üles. See lehekülg tuli tagant ettepoole keerates pärast Ameerika Ühendriikide kaarte. Mehed oskasid neid linnu tõesti näidata. See oli seletatav sellega, et nad nägid neid linnu kaardilt juba reisi ajal. Ütlesin, et mina küll nii kaugele ei lähe. Nad küsisid, miks. Vastasin, et juba õige lehekülje ülesleidmine võttis liiga palju aega. Riiuli taga olid suured klaasilehed. Panin need teise asendisse, et nad ei koliseks.

Tõmbasin wc-s vett. Seejärel nägin, et kolm asja on kukkunud särgitaskust potti. Õnneks veetõmbamine ei viinud neid kaasa ja sain nad välja korjata. Võibolla raha oli veega kaasa läinud, juhul kui seda taskus oli olnud, aga magnetkaart ja veel kaks eset olid alles. Olin sahtlist kasti tõstnud kõik kamba asjad ja veel mõned asjad, et viia need kastiga oma tuppa. Need märkmikud olid nii kutsuvad, et tahtsin neisse midagi juurde kirjutada. Oli oht, et niiviisi vanadele asjadele uusi juurde kirjutades rikun märkmiku ära. Teiselt poolt nüüd oskasin mõnes mõttes huvitavamaltki kirjutada. Oudekki blogi juurde oli märgitud suur kommentaaride arv, aga kommentaare oli näha vaid üksikuid. Ilmselt olin ma mustas nimekirjas, et mulle kõiki kommentaare ei näidatud. See võis tulla sellest, et olin varem liiga palju ja liiga oskuslikult kriitilisi kommentaare kirjutanud. Võibolla Oudekkile palvekirja saatmise korral oleks mind mustast nimekirjast kustutatud. Läksin maja ette. Lumi oli maas. Naabertrepikoja ees lärmasid vene tüdrukud. Vanasti oli talvel vaiksem.

0 vastukaja: