neljapäev, jaanuar 21, 2010

Filmivaatamine koridoris

Mängisin maleturniiril. Tegin Partsiga eelviimases voorus viigi. Pärast mängu lõppu vaatasime, et kui ma oleks mõni käik enne lõppu teisiti mänginud, siis oleksin võitnud. Tõenäoliselt oli ka lõppseis mulle võidetav. Tegin viike liiga kergesti. Seda enam, et viimases voorus ma enam punkte juurde ei saanud, vaid kaotasin. Turniiril sain ma küll 6 voorust 3 punkti, aga reiting pidi ikkagi langema, sest üks punkt oli saadud ilma mänguta.

Medijainen kirjutas, et viimasel ajal on ajaloo uurimistöid jälle hakatud kirjutama vanas stiilis, et pannakse palju viiteid. Tegelikult ei olnud selle põhjus viimases ajas, vaid meid oli esimesel kursusel niimoodi õpetatud.

Oli inglise keele tund. Õpetaja läks klassist välja. Ariel rääkis, et kui teised midagi tõsise näoga räägivad, hakkab Tõnis naerma. Arieli vihikus oli pealkiri, mille alla tuli kirjutada midagi teatrist, aga ma täpsemalt ei saanud aru. Küsisin Arielilt, kas ta mõtles selle pealkirja ise välja või andis õpetaja selle kõigile. Ariel keeldus vastamast. See näitas, et temast ei tule juhtivat tegelast. Erik kirjutas oma vihikusse mõned sõnad peegelkirjas. Mina pidin aru saama, mida ta kirjutas. Ütlesin vastuseid kiiresti, aga natuke valesti. Ariel mängis minust malet paremini. Läksin Lossi tänava õppehoonesse, sest ajaloo listi oli tulnud kiri, et seal näidatakse täna filmi. Esimesena kohtasin seal Raidot ja ütlesin talle tere. Kirja peale tuli kohale kogu meie endine kursus. Ja just meie kursus. Ühest ruumist lahkusid mõned malemängijad, teiste hulgas Peebo. Ütlesin ka talle tere, aga ta ei vastanud, sest vales majas ei tundnud ta mind ära. Filmi hakati vaatama koridoris, sest auditooriumisse poleks kõik kokkukogunenud ära mahtunud. Ühel hetkel teatati, et majas on puhkenud tulekahju. Nüüd tuli evakueeruda rahulikult, mitte üksteist tallama hakates. Osad oleks võinud lahkuda keemiahoone kaudu, aga seal võis alumisel korrusel uks lukus olla. Siis oleks tulnud aken puruks lüia. Aga evakueeruma ei hakatudki, sest tulekahju toimus kaugel Lapimaal.

0 vastukaja: