pühapäev, jaanuar 24, 2010

Tänased uudised

Täna lugesin Libeeria, Austria, Venemaa ja Soome ajalehte, kokku neljas keeles. Kõige paremini sain aru inglise keelest, kõige halvemini soome.

Libeeria ajalehes kirjutati, et seal riigis tahetakse muuta rahvas kirjaoskajaks, praegu on kirjaoskuse protsent umbes 30. Artiklis peeti ka hiljutise kodusõja põhjuseks kirjaoskamatust.

Austria lehes kirjutati, et müügilt korjatakse ära osa juustusorte, sest neis sisalduv bakter võib olla nõrgema tervisega inimestele eluohtlik. Kellel on neid juuste kodus kapis, võib viia need poodi ja saab raha tagasi.

Venemaal kirjutatakse, et on sadanud palju lund, mistõttu suleti automagistraal Lõuna-Osseetiasse, sest valitseb laviinioht.

Soomes kirjutatakse, et tänavune talv on ka seal põhjariigis erakordselt külm.

Hiljuti arutati, kas Eesti ei peaks asutama venekeelset telekanalit propaganda tegemiseks. Aga nüüd hakatakse võrgust lehtede lugemist tasuliseks muutma, kuigi ka leht on propaganda. Kui ei saa lugeda Eesti lehti, loetakse välismaa omi või blogisid või muud alternatiivset informatsiooni. Välismaa lehti loengi rohkem pühapäeviti või pühade ajal, kui eestikeelsed paberlehed ei ilmu.

0 vastukaja: