teisipäev, veebruar 16, 2010

Olen piketi vastu

Lugesin Sõltumatu Infokeskuse teatest, et Madisson kavatseb korraldada 24. veebruaril piketi presidendi vastuvõtu vastu, sest tegemist olevat peoga katku ajal. Sama hästi oleks võinud piketeerida, et inimesed ei ostaks majanduskriisi ajal jõulukuuski, vaid annetaks kuuseraha kerjustele viina ostmiseks. Üks Piibli kümnest käsust on, et pühapäeva peab pühitsema. Rahvuspühasid on meil ainult üks, järelikult seda tuleb ammugi pühitseda. Vanasti käidi iga pühapäev kirikus, nüüd seda enam ei tehta, aga võiks vähemalt paar korda aastas presidendi kõnet kuulata, see võib aidata kriisidest üle saada. Sellega pole ma ise ka rahul, et vastuvõtt muudetakse moedemonstratsiooniks, aga seda ei pea ma põhiliseks. Madissoni sõnade järgi hakkavad piketeerijad kandma maske. Maski tõttu anonüümseks jääv piketeerija võib käituda halvasti nagu anonüümsusele lootev võrgukommentaatorgi. Viimati kandsid maske pronksiöö märatsejad. Ja võitlus pronksmehe eest või iseseisvuspäeva tähistamise vastu mõjuvad ühtviisi Eesti riigi vastu suunatud tegevusena.

2 vastukaja:

Unknown ütles ...

Ma olen ilmselt õel ja vabandan sellepärast ette. Kuid Teie seisukohta pean lihtsalt rumalaks, harimatuks, kui soovite. Eksisteerivad mõisted nagu primaarsus ja sekundaarsus. Sellest vaatevinklist on tegu tõesti peoga katku ajal, millega "valitsejad" soovivad tähelepanu juhtida kõrvale oma tegemattajätmistelt.

Simo Runnel ütles ...

Meil on ainult üks eesti rahvas ja asju tuleb vaadata rahvusterviku seisukohalt. Me ei saa õhutada kodusõda. Maskikandja on inimene, kes väriseb oma töökoha pärast ja ei kandideeri kunagi ise valimistel, et asju parandada.