neljapäev, aprill 22, 2010

Võrguleheküljed

Peedu kirjanike suvila aias oli mets. Hakkasime seal mustikaid korjama. Panin välja sildi, et paremalt poolt saab korjata ka maasikaid. Võis tekkida küsimus, kust poolt vaadates paremalt. Ja marju edasi korjates ma rohkem maasikaid ei näinudki.

"Järva Teataja" hakkas uuesti avaldama malenurka. Üks naine rääkis, et üks valimisnimekiri oli valimistel andnud lubaduse hakata avaldama ka kabenurka, aga nüüd räägivad selle nimekirja liikmed salaja, et ärme seda teeme, kabe on nii ebapopulaarne. Küsisin Narusbergilt, kas ta teab, et "Järva Teataja" uuesti malenurka avaldama hakkas. Ta vastas, et teab küll. Mulle tuli meelde, et ta käib vahel Paides. Rääkisin ka sellest kabe küsimusest. Vaatasin koos Puisiga tema vanu partiisid.

Olime maletajatega laagris. Magasime ühes suures toas. Oli laagri viimane öö. Kõik olid läheneva ärasõidu pärast ärevuses ja ärkasid mitu tundi liiga vara, kui oli veel pime. Mina tahtsin veel edasi magada. Näitasin, et ma oskan naerda.

Avasin oma lehekülje ühes suhtlusportaalis. Ma polnud seal ammu käinud. Seal oli mul arvutiga tehtud joonistusi. Need olid väga ilusad ja ilusamad, kui ma mäletasin. Tahtsin neid juurde teha, aga arvutil ei olnud enam joonistamisprogrammi. See tuli uuesti muretseda. Kui olin kirjutanud ülikooli uurimistööd, oli ainuke võimalus teha seda ühega kahes suhtlusportaalis leiduvatest programmidest. See mulle ei meeldinud, sest selleks tuli teha portaalis endale kasutajanimi. Ühte portaali olin siiski teinud. Aga kui mul oli töö poole peal, oli programmi muudetud ja kõike tuli teisiti tegema hakata. Tol ajal oli kodus nii väikse mäluga arvuti, et sellele ei saanud Wordi peale panna. Vaatasin ühele võrguleheküljele, kus olime kunagi vendadega massiliselt kasutajanimesid välja mõelnud. Need nimed olid seal alles. Need olid tabeli kujul, minnes edasi väikeste häälikuliste muutustega. Meie nimede all tulid mõned pankade nimed, millelt pääses nende pankade kodulehekülgedele. Aga võibolla olid panga-aadressid sisestanud ka vennad, mitte pangad ise. Pankade all tulid mõnede kuulsamate kasutajate suured näopildid. Meid võidi nimede sisestamise eest veel kohtulikult karistama hakata. Siis oleks tulnud üles tunnistada, kes millise nime sisestas, aga seda me enam üldse ei mäletanud.

0 vastukaja: