teisipäev, mai 18, 2010

Kartulihalud

Puuhalgu ei saa otse tikuga põlema panna, aga tikule jääb kohe tuli külge ja kiiresti jääb see ka halu küljest lõigatud laastudele. Samasugust nähtust märkasin ühel päeval ka elektripliidil kartuleid soendades. Panin vanad kartulid kuiva pajaga pliidile soenema. Algul panin alla liiga suure kuumuse, mistõttu kartulid jäid paja põhja külge kinni. Murdsin nad lahti ja keerasin kuumuse väiksmeks. Murdmiskohtadele jäid põhja külge väiksed libled. Väiksema kuumusega kinnijäämine enam ei kordunud, aga need libled kõrbesid ära, samal ajal kui suured kartulid läksid vaevu soojaks ja jäid kollasteks. Ma pole kontrollinud, aga siis peaks ka pannil praetud kartuliviilude puhul väiksemad minema pruunimaks kui suured. Küsisin selle kohta suuremalt söögitegijalt, kes vastas, et sõltub ka asendist pannil, aga tendents on küll.

0 vastukaja: