kolmapäev, juuni 16, 2010

Ta oli pärisinimene

Olin hakanud ühel leheküljel blogi pidama. Kirjutasin iga päev kaks sissekannet. Iga sissekande avaldamise järel sain teenusepakkujalt ühe naisenimega kirja, kus olid ära seletatud minu kasutatud sõnad. Arvasin, et tegemist on robotiga ja tegin tema nimega otsinguid. Aga ühel päeval tuli talt kiri, mis näitas, et tegemist on pärisinimesega. Sel juhul oli ta kõiki otsinguid, mis ma tema kohta tegin, näinud. Ta kirjutas inglise keeles, et see kiri on ebaoluline. Kirja sisu oli, et talle tuleb järjest tööd juurde, sest ta paneb inimesi järjest rohkem kirjutama. Ta tahtis vist veel öelda, et osadele meeldib tema foto. Mõtlesin, et võiks vastata, et mulle ka foto meeldib, aga kui ma päriselt sellist inimest näeks, siis ei meeldiks.

Panin ühele võrgulehele peale mitmest küsimusest ja vastusest koosneva parooli. Küsimuste hulgas olid Helina tänavanimi ja muud seesugust. Arvasin, et parooli peavad teadma ainult külastajad, mitte ma ise. Aga kui ma järgmine kord sinna võrgulehele läksin, esitati need küsimused mulle endale. Ma ei osanud neile vastata. Arvuti näitas, et mulle küsimuste esitamise põhjus on see, et Helina on teist korda minu juurdepääsu blokeerinud.

Olin maleklubis. Lähenes üks tähtsam turniir. Üks mängija tegi ettepaneku, et see turniir toimuks kahes grupis, et ühes oleks töölkäijad ja teises mitte tööl käivad inimesed. Tema oleks sel juhul mänginud viimases. Mina oleks püüdnud pääseda töölkäijate gruppi. Kui mult oleks küsitud, kas ma tööl käin, oleksin vastanud, et ma natuke ikka töötan. Kui oleks küsitud, kumba gruppi mind panna, oleksin vastanud, et võimalikult tugevasse. Aga tegelikult ei teadnud, kumb tugevam oleks olnud, sest pensionäridel oli malega tegelemiseks rohkem aega kui töölkäijatel. Ma ei teadnud veel, kas turniir jääb järgmisse nädalasse ja kestab kogu nädala või peetakse ta juba käesoleva nädala lõpul kolme päevaga ära.

0 vastukaja: