reede, juuni 04, 2010

Tuumakohvrite varastamine

Läksin kaubamajja. Seal toimusid järjest raamatuesitlused. Kes hakkas kuulutuse peale esitlusele minema, see võis arvata, et esitlus toimub suures saalis, aga tegelikult oli nende jaoks eraldatud vaid väike müügisaali nurk, sest teati, et kuulavad vaid üksikud inimesed. Parajasti pidi hakatama esitlema Turgenevi raamatut, aga kuulajaid ei olnud. Üks müüja ütles teisele, et jätame selle esitluse ära. Mind oleks see huvitanud, aga ma ei saanud kuulama jääda, sest pidin ühel teisel korrusel oma raamatut esitlema hakkama. Läksin sinna. Seal olid üks kuulaja ja üks töötaja. Töötaja ütles mulle, et mõne hetke eest oli kuulajaid rohkem. Ta loetles neid nimepidi. Ise ta neid inimesi ei tundnud, aga mina tundsin. Ütlesin, et ärme veel esitlusega pihta hakkame, ootame, võibolla nad tulevad tagasi. Läksin wc-sse. Leidsin meeste wc. Aga kui olin just ukse riivi pannud, tõmbasid kaks naist selle lahti. Meeste wc-st pääses edasi naiste omasse. Aga kui vaatasin uuesti uksel olevat silti, siis selgus, et olin ikkagi sisenenud naiste omasse. Sildil olid kahte pidi kolmnurgad, aga naisi tähistav oli tugevam. Vahel vaatasin vastupidi.

Klaus kasutas korduvalt väljendit "umbteega tänav". Ähvardasin, mida ma temaga teen, kui ta seda väljendit veelkord tarvitab. Minu arvates tuli selle asemel öelda "umbtänav". Rääkisin, et kui kellegi keel on üleni halb, siis see nii väga ei häiri, aga kui kellelgi on muidu korralik keel, aga selles on üks vigane väljend, siis see on eriti ebameeldiv. Klaus jäi kindlaks, et tulebki öelda "umbteega tänav". Roomasin mäkke. Mida kõrgemale ma jõudsin, seda raskemaks läks. Aga need, kes olid vallutanud maailma kõrgeimad mäed, ei olnud mitte lihtsalt kõrgele roninud, vaid lausa tippu välja. Maailma kõrgeima mäe vallutaja oli jõudnud peaaegu tipuni iseseisvalt, aga viimastel meetritel vajas abi, mida anti helikopterilt. Järgmine ronija kavatses ronida algusest peale tilgutiga.

Roheliste partei käis alla. Lähenesid kohalikud valimised ja rohelised oli seekord Tartus üles seadnud ainult ühe kandidaadi. Mõtlesin, et kõigest hoolimata valin ma ka sel korral rohelisi, et oma põhimõtetele kindlaks jääda. Ainult rohelisi valides saab kaasa aidata sellele, et partei hakkaks Riigikogu valimiste ajaks uuesti tugevnema. Aga niiviisi võib juhtuda, et igaüks valib maailma lõpuni oma parteid, ilma et need künnise ületaks. Oli valida, kas läheb nii või künnis tühistatakse.

Hiina tahtis endale tuumarelva saada. Lääneriigid olid vastu. Aga nad otsustasid, et ei alusta Hiina vastu sõda. Selle asemel sisenesid ühel päeval maa-aluse käigu kaudu Hiina valitseja tuppa kolme lääneriigi juhid. Nad võtsid talt valmistamisel olevad kolm tuumakohvrit ära ja lahkusid. Hiina võis sellest teha nüüd järelduse, et ei ole õige tuumakohvreid ühe isiku kätte koondada, vaid igal väeosal peab olema oma tuumarelv. Ja ta võis hakata korraldama teiste riikide juhtidele atentaate. Ma ei teadnud, kuidas lääneriikide juhid Hiina piiridest välja pääsevad. Hiina valitseja juurde tungimiseks salakäigu olid nad kaevanud võibolla ise, aga võibolla olid lihtsalt välja uurinud, et selline käik on olemas. Ameerika president oleks võinud veel ilma ihukaitsjata Jaapanisse reisida. Aga nüüd, kus ta oli Hiina vihale ajanud, oli see ohtlikum. Kihutasin põgenedes üksi väikse paadiga üle vee ja vaatasin päevitusriietes inimesi.

0 vastukaja: