pühapäev, august 22, 2010

Ema sünnipäev

Eile saabusid külalised tähistama ema sünnipäeva.

Joosep hakkas jälle kannelt mängima. Meenutasin oma lapsepõlvest, et väiksel lapsel võtab see sõrmed valusaks. Seepeale tõi Klaus võtme. Joosep hakkaski võtmega kannelt mängima. Aga varsti hakkas ta sellega ka vastu kandle puuosa koputama ja kasutas lukuauguna seekord kandle keskel olevat auku. Seejärel sai Joosep kätte malenupud. Panin algseisu peale ja ütlesin kõigi 32 nupu nimed. Ann ütles teises toas, et Joosepist tuleb maailmameister. Joosep näitas näpuga erinevat liiki nuppe, nagu küsiks nende nimetused üle. Ta võttis valgel kuningal pea otsast ja pani selle kandle sisse. Ma ei saanud seda enam kätte, sest see sõitis seal edasi-tagasi, aga läks iga kord august mööda. Aga minu isa sai.

Liisa rääkis oma maletrennis käivast klassiõest. Ta ei teadnud, kas tugevam olen mina või klassiõde. Otsisin internetist Eesti reitingutabelist selle klassiõe üles ja tema reiting oli siiski minu omast madalam. Aga on peaaegu igal turniiril tõusnud. Mängisin Liisaga kolm partiid malet. Vanaema rääkis teises toas, et uskumatu, et tema lapselast huvitab male. Vastati, et tema kahte lapselast. Vanaema ütles, et see, et poisse huvitab, on loomulik, aga tüdrukut. Ja ta käskis Liisal mängimise ära lõpetada, nagu hakkaksid lahkuma, aga lahkumiseni läks siiski veel tükk aega.

Ema kinkis Mariale oma vana raamatu. Marial tekkis selle kohta küsimusi. Talle vastati, et loeb raamatu kolm korda läbi ja siis võib küsida. Maria ütles, et ega seda ühe päevaga läbi ei saa. Mina ütlesin, et tunni ajaga saab. Maria ütles, et mõttega peab ju lugema. Isa vastas, et mõelda pole üldse vaja, ainult tunnet on vaja.

Vaadati vanu rahasid. Liisat huvitas, kust ta endale mündialbumi saaks. Selgus, et Toomas on Euroopa Liitu astumisest saadik erinevaid rahatähti kõrvale pannud, arvestusega, et lõpuks minnakse ka eurole üle. Vanaema rääkis, kui palju tema eluajal rahareforme on olnud.

0 vastukaja: