teisipäev, august 31, 2010

Saksamaa päästmine

Mulle pandi veresoone sisse teine soon, et võtta vereproovi. Taheti kontrollida, ega mul aidsi ei ole. Kui proov oleks korras olnud, siis oleks tehtud kaks nädalat hiljem sama soonega minult Tõnisele kaks tundi vereülekannet. Küsisin, kas Tõnisele saab ikka vereülekannet teha, kui ta rabeleb. Soon kukkus üldse minu käe seest põrandale, nii et seda ei saanud enam kasutada.

*
Jooksin koos Saksa sotsialistide juhiga rongi eest üle raudtee. Ta rääkis, et kui raudtee ületamise võimalust, mida ta nimetas raudteeühenduseks, ei oleks taastatud, siis ei oleks Saksamaad päästetud. Nimelt pidi rongiga saabuma Hitler, aga kui tema enne üle raudtee jõuab, siis pidi Hitleri võimule lõpuks lõpp tulema. Esimene rong oli proovirong, Hitler pidi saabuma järgmisega. Aga minu arvates poleks sotsialistide võimuletulek olnud ka mingi pääsemine. Jooksime mööda tänavaid edasi. Mõtlesin, et sõjavägi ka vahel taganeb, aga lõpuks peab ta asuma rünnakule. Kui möödusin Erikust, siis mõtlesin, et olen teda pidanud poisiks, aga tegelikult on ta vist tüdruk. Siis tuli meelde, et olen näinud teda poiste duširuumis, järelikult peab ta ikkagi poiss olema.

*
Olin sõitnud Põlvasse maleturniirile. Enne esimese vooru algust lugesin ühte väljaannet, kus oli toodud maletajate partiisid. Mõtlesin, millised neist endale kopeerida. Randviiru partii kohta oli pandud pealkiri "Kolm viimast partiid valgetega". Elu kolm viimast mängu oli ta mänginud kodus ja kõik võitnud. Mõtlesin, et seda ma endale ei kopeeri, sest see pole turniiripartii, kuigi muidu võis ta hea olla. Oli toodud nalju, mida Randviir oli telefonis teinud. Ütluse "Kuningas on surnud, elagu kuningas!" põhjal oli Randviir teinud nalja, et oli kellelegi helistanud ja öelnud: "Elagu isa ja poeg, kes mõlemad on surnud!" Vooru algus lähenes. Kohtunik ütles, et tutvuge reeglitega ise. Ütlesin, et ma olen täna ainult üks kord söönud. Selle peale hakati naerma. Sven ütles, et tema arvas, et ma ostan oma lemmiksaiakesi. Vastasin, et mul on igas kohas erinev lemmiktoit. Läksin stendi suunas. Enne algust oleks tulnud sealt lugeda, mitu käiku enne ajakontrolli tuleb teha ja mis on mõtlemisaeg. Aga lootsin, et vähemalt seda kohtunik enne mängu algust ütleb. Läksin ööbimisruumide suunas. Ma ei teadnud veel, kellega mind ühte tuppa pannakse. Vist mitte nendega, kellega varasematel kordadel.

0 vastukaja: