esmaspäev, september 06, 2010

Kolme haruga tänav

Platsil mängiti samaaegselt nii korvpalli kui ka võrkpalli. Võtsin ka palli ja visaksin korvi suunas, aga lend jäi lühikeseks. Ütlesin, et ma olen kogu aeg treeninud, aga ei viska enam korvini välja. Üks naine ütles, et täna oli mäng oodatust huvitavam. See tundus loogiline, sest kolm meest olid paljad.

*
Isa näitas ühele vanamehele, et tal on vist selle mehe kohta kaks rahvaüritustel tehtud fotot. Selleks tõmbas isa fotodel selle mehe ja tema naise pea ümber ringi. Mees kinnitas, et fotodel on tema. Lisaks tegi ta risti kõigi oma sugulaste juurde, et kui need arvavad, et ringid on ta tõmmanud ise, ei arvaks nad, et ta tähistab ainult ennast. Filmis näidati ühte meie kaugemat naissugulast. See rääkis, et kui ta noorem oli, nimetati teda minu isa tütreks. Ta polevat suutnud vastata, muidu oleks ta vastanud, et kui kõike teataks, siis nimetataks teda hoopis isa pojaks. Selle lause sõnu ma kõiki hästi ei kuulnud. Sugulane ütles selle lause karjudes. Isa ütles, et ta esineb päris hästi.

*
Sõitsin bussiga. Tundsin ära, et möödume Kaunase puiestee vanast tänavaotsast, sest olin siin hiljuti ka jala kõndinud. Buss sõitis kesklinna suunas edasi mööda Kalda tee uut haru. See tänav oli nüüd muudetud kolmeharuliseks. Sellepärast vana haru mööda kõndides oligi olnud automürinast vaikne. Sõitsime kanali jääle. Protesteerisin selle vastu, sest jää oli ainult mõned päevad vana. Meie läbi ei kukkunud, aga üks jalgrattur, kes sõitis õhukese koha peale, kukkus. Ütlesin, et kalameheaukude peale ei tasu minna. Mul soovitati astuda teisele õhukesele kohale. Ütlesin, et seda ma ei tee, sest lume järgi on juba näha, mitu sentimeetrit seal õhem on. Läksin ühte majja peole. Henn istus üksi ühe laua taha. Mina tahtsin rohkem istuda lauda, kus olid Helena ja vanemad vennad. Aga sinna hästi ei mahtunud ja trügimine oleks äratanud tähelepanu.

0 vastukaja: