neljapäev, detsember 30, 2010

Hakkasin kirjutama 5-aastaselt

Algas Venemaa tippmaletajate turniir. See oli korralik turniir ja Sven kõrvaldati sellelt juba mõne käigu järel ebasportliku käitumise tõttu. Ta oli vist viguri kaotanud ja selle peale midagi öelnud. Järgmisena kõrvaldati turniirilt Kristina. Aga tema polnud midagi halba teinud, vaid ainult luulelist väljendit tarvitanud, mida peeti solvavaks. Ütlesin, et niimoodi võidakse kõik kunstipärane hukka mõista. Kristina ütles, et ta vabandab ainult Volperti ees. Ta läks Volperti juurde ja ütles vene keeles, et palub vabandust, et tema kohta selliseid sõnu kasutas. Volpert kuulas naeratades.

*
Isamaaliitlased panid plakatile foto, kuidas nad tantsisid. Nad kogu aeg teesklesid midagi. Nad ütlesid, et lasevad ühe direktori ametist lahti ja panevad tema asemele Kelami, sest Kelamil on paremad juhiomadeused. Sõitsime üle mere ühele saarele. Seal läksime vulkaani alla koopasse. Vulkaan hakkas pursakama. Mõnel hetkel purskas ta nõrgemini ja mõnel tugevamini. Üks mees sai laavaga vastu nägu ja suri. Isamaaliitlased ütlesid, et ei teata Eestisse tema tegelikku surma põhjust, et mitte külvata rahutust. Nad otsustasid teatada väljamõeldud põhjuse, et mees suri pinnasetöödel.

*
"Sirbis" kirjutas keegi ühest Tartu linnavalitsuse töötajast, et see on aidanud raha saada nendel autoritel, kes muidu raha ei saa, sealhulgas minul. Kirjutaja lisas, et aga tema ise hakkas kirjutama juba 18-aastaselt. Minu kohta kasutas ta ühte võõrsõna, mille tähendust ma ei teadnud, aga mis tundus tähendavat, et tema arvates ma seda raha ei vääri, kuna ma hakkasin hilja kirjutama. Mõtlesin selle kohta oma blogis koos tema nimega kirjutada, et ma hakkasin kirjutama juba 5-aastaselt. Ma olen paljusid kuulnud ütlevat, kui vanalt nad kirjutama hakkasid, aga keegi pole öelnud nii varast iga nagu see on minu puhul. See, et mul raamat ilmus hilja, ei tähenda, et ma varem midagi kirjutanud ei olnud. Võidi küll öelda, et väga vara kirjutama hakkamine just pidurdab arengut. Ma ei teadnud üldse, mida see "Sirbi" autor ise varem kirjutanud oli, sest tema nimi polnud mulle kusagilt meelde jäänud.

0 vastukaja: