kolmapäev, detsember 01, 2010

Koomiks ja ristsõna liideti kokku

Koolis olid seintele välja riputatud ülikooli sisseastumiskirjandite hinded. Tahtsin vaadata kolme venna tulemusi. Seisin tulemuste tabeli ees ja mõtlesin, et tegelikult ei tohiks ma siin olla, sest ma olen teistest pikem ja teised ei näe minu selja tagant. Klaus oli saanud 9 punkti kümnest ja ülikooli sisse saanud. See oli loogiline, sest ta oli varem ka ülikoolis õppinud. Kes üks kord sisse sai, tegi eksamid edukalt ka järgmistel kordadel. Ainult et see ei olnud Klausi ainuke hinne. Tal oli selle kirjandi eest üks hinne talus, teine külas ja kolmas vallas. Vallaks nimetati Tartut.

*
Tulime reisilt, aga ei saanud jääda koju pidama, vaid pidime kohe Hollandisse edasi sõitma. Lohutasin ennast sellega, et see ei ole esimene kord, kui kahes kohas järjest tuleb käia. Nooremana olin ma I. Linna ja R. Leppoja alati omavahel segi ajanud.

*
Ajalehes oli alates tänasest koomiksit muudetud, et see ei koosnenud enam kolmest pildist, vaid ühest. See tuli vist sellest, et joonistaja ei viitsinud enam nii palju välja mõelda. Pilt oli varasemast suurema formaadiga. Aga uus oli veel ka see, et koomiks ja ristsõna olid kokku liidetud. Kogu teksti ei olnud koomiksil välja kirjutatud, vaid osa selgus alles ristsõna lahendusena. Sellega taheti inimesi rohkem ristsõnu lahendama panna. Selgus siiski, et koomiks ühe pildi peale taandunud ei olnud, vaid teine pilt tuli pöördel. Koomiksi autor palus seal, et talle saadetaks lahendusi. Ta lubas, et ta nendesse väga tähenärijalikult ei suhtu. Vastuse pakkumiseks ei pidanudki ristsõna ära lahendama, vaid seda võis teha ka loogika põhjal. Koomiksi autor oletas, et pildilolijate nimetuseks pakutakse lehma häält "muu". Mina arvasi, et nimetus võiks olla ka "lind".

0 vastukaja: