reede, detsember 03, 2010

Sissetungijad

Minu toa aknast lendas sisse suur putukas. Kartsin, et ta võib nõelata. Selliseid putukaid hakkas tulema massiliselt. Ühte venda nõelatigi, aga nõelamine polnud valus. Klaus hakkas neid putukaid aknast välja ajama. Seejuures oli oht, et ülemise korruse püssiga mafiooso saab millestki valesti aru ja tulistab pea aknast välja pistja pihta. Nägin, kuidas vastasmaja katusel jalutas relavastatud salk. Ülemiste rahustamiseks hakkas Klaus käima vaheldumisi kahel pool akende peal ja hüüdma lisaks putukatele mõeldud lausetele ka ülemistele mõelduid. Ta hüüdis, et ei ole topeltagendiks olemise vastu. Läksin välja kõndima. Seal lasti asju õhku ja kõrvetati üksteise kaela hõõguvate leegiheitjatega. Kui olin jõudnud teisele poole meie hoovi, nägin saabuvat suuri tankikolonne. Osa tanke sõitis meie hoovi sisse ja osa keeras kõrvale. Putukad olid olnud eelvägi ja nende järel tulid nüüd vaenlase tankid.

*
Olime laagris. Istusime väljas söögilauas. Reeli läks laua juurest kaugemale. Mult küsiti, kes toitu maha viskas. Vastasin, et Virkus viskas. Tegelikult teadsin, et Reeli oli ka seal istunud. Reeli tuli laua juurde tagasi ja ütles mulle midagi. Sõin krõpse. Siin laagris olid minu tuttavatest nii Reeli kui ka Oudekki. Läks pimedaks ja hakkasin öömaja suunas kõndima. Kui ma Tallinnasse jõudnud olin, oli tee otsimine mult palju vaeva nõudnud, aga nüüd oli see selge ja oskasin liikuda isegi pimedas. Kõndisin mööda öömaja koridori oma toa suunas. Koridoris oli ka pime. Ütlesin luulerütmis: "Pimedas tulevad tuttavad, valges tulevad tondid." Vargad võisid seda läbi ukse kuulda ja sellest järeldada, mis kell neil tulla tasub.

*
Tõstsin malenuppe ja väike laps tõstis teise poole nuppe vastu. Ütlesin talle, et ta on malekäigud enne selgeks õppinud kui rääkimise. Üks tugev mängija hakkas lippu minema mööda sellist malelauda, kus kedagi teda löömas ei olnud. Üks ratsu tegi pahandust ja lõi ühe saareriigi pealinna, mis asus saare keskel. Kaks mängijat hakkasid võidu lippu minema. Üks neist jõudis viimasele lauale varem, aga teine pani juba eelviimase laua viimasel real Napoleoni peale. Klaus ütles, et seda, et väiksel lapsel on malesõnavara selge, arvatakse sellepärast, et kui tema mängus Klausiga patt tuli, ütles ta lause: "Taevas kingib patte."

0 vastukaja: