neljapäev, jaanuar 27, 2011

Võtsin võõra koti ja mängud läksid meelest

Kaks poissi hakkasid omavahel võitlema, et vaadata, kumb tugevam on. Üks oli nii tugev, et võttis auto kätte ja lõi sellega teist.

*
Sõitsime rongis. Panin täheklotsidest kokku kaks luulerida. See oli tõlge ühe vene luuletaja luuletusest. Aga Volpert mäletas neid ridu täpsemalt ja vahetas osa tähti ära. Nii muutusid read venekeelseteks. Volpertil oli kindlasti väga palju luuletusi peas, kuigi malepartiisid oli tal peas vähem. Saabus peatus, kus tuli rongist välja minna. Enne pidin leidma oma koti. Võtsin akna kohalt ühe koti, kuigi ei olnud kindel, kas see on minu oma. Rongist väljas vaatasin kotti sisse. Selgus, et see ei olnudki minu kott. Nüüd sõltus omaniku leidmine sellest, kas kotis olevatel asjadel on tema isikuandmed. Kui oleks olnud, oleks saanud kotid tagasi vahetada. Aga rongitöötajad varastasid vist rongi jäänud kotid ära.

*
Mõtlesin minna kohvikusse sööma. Vend küsis, kas ma seal hindu võrdlen ka. Ma ei osanud vastata. Ütlesin, et vaatan kõiki hindu. Eile oli koolimajas malevõistlus toimunud. Ütlesin, et tahan sinna tagasi minna, sest eile jäid tulemused vaatamata. Läksingi mängukohta tagasi. Seal ütlesin, et ma ei mäleta eilsest ühtegi mängu ega ühtegi vastast. Vahel jäävad meelde, aga eile ei jäänud. Pärnits vastas, et ta ka ei mäleta. Ütlesin, et mäletan ainult seda, et sain vist viis punkti. Voore oli olnud seitse. Selgus, et ma olingi saanud viis punkti seitsmest ja seitsmenda koha. See oli auhinnaline koht. Auhindu hakati kätte andma alles täna. Ütlesin, et ma ei mäleta, mitu osavõtjat oli. Vastati, et osavõtjaid oli kaheksa. Ehmatasin ja ütlesin, et see ei ole võimalik. Kui osavõtjaid oleks olnud ainult kaheksa, ei oleks saanud olla seitset auhinda. Selgus, et tegelikult oli osavõtjaid 60.

0 vastukaja: