teisipäev, veebruar 15, 2011

Kassiaasta alanud

Uue aasta algul tehakse plaane ja seatakse eesmärke. Seda võib teha ka uue looma-aasta algul. See on küll juba mõned päevad kestnud, aga head uut aastat võib soovida mitu päeva.

Kaslaste auks on tervelt kaks aastat - kassi ja tiigri. Lõvi on loomade kuningas, aga kass kaslaste oma, valitsedes ka lõvi üle, sest annab talle kaslase nime. Kass kirjutatakse kahe s-iga, aga kaslane ühega, sest seal on kaashäälikuühend. Nii saavad kaslastest ühtlasi kas-küsimuslased. Kassiaasta alustuseks sobib esitada mõni kas-küsimus.

Ma ei tea suurt sellest, mida kassiaastal sündinud inimeste kohta arvatakse. Aga tean, mida arvatakse kassidest. Küllap need arvamused on omavahel seotud. Öeldakse, et koer hoiab peremeest, aga kass kodu. Kodu laiemas mõistes on kodumaa. Paljud eestlased on kodumaalt lahkunud, minnes peremeeste juurde, kes maksavad rohkem palka. Juba eelmine aasta algas kampaania "Talendid koju". Selle tagajärjel ei ole keegi veel eriti koju tulnud, aga kassiaasta küsimus olekski, kas tänavu pole sobiv aeg koju tulla? Ma ei tea küll, miks ainult talendid peaks tulema. Aga mõned arvavad, et iga inimene on mingil alal talent.

Mina juba kodumaal elan. Aga minu jaoks seostub kodu mõiste sellega, et varsti pean osalema kodulinna malemeistrivõsitlustel. Valikturniir oli minu jaoks edukam kui kunagi varem. Minu kassiaasta suur küsimus on, kas edukas on ka finaalturniir või läheb mul seal hoopis kehvasti, sest mängima on kutsutud ka kõige kõrgemate reitingutega tartlased? Teisel suurel turniiril, mida Tartus peetakse, Uusi mälestusturniiril, sain eelmine aasta parima kodulinlase auhinna. Kassiaastal on huvitav vaadata, kas mul õnnestub seda tiitlit kaitsta.

Kassiaasta on ühtlasi ka jäneseaasta, millest lähemalt edaspidi.

0 vastukaja: