teisipäev, veebruar 15, 2011

Üks mees koostas nimekirju

Mul kasvas maas üks rohukõrs ja teine rohukõrs kasvas ühel naisel. Hakkasime nende rohukõrtega võitlema, tagudes neid üksteise vastu. Minu rohukõrs oli suurem ja mind saatis võitluses suurem edu. Aga ühe ringiga ei saanud ma veel naise rohukõrt päris pehmeks taotud. Pidi järgnema ka teine ring. Teiseks ringiks võttis naine rohukõrre asemel elevandi, aga mina võtsin mammuti, kes oli elevandist ikkagi suurem. Neli maja seisid kitsa nelinurgana. Katuse poolt sisenesid nendesse rüüstajad. Et rüüstajad sisse ei saaks, pandi majadele kaas peale.

*
Olin ühel maleturniiril väga edukalt mänginud. Reiting oli kõvasti tõusnud. Üks mees küsis, kas ma olen nüüd maailma neljateistkümnes. Seda küsis ta sellepärast, et see, kellest olin ette tulnud, oli viieteistkümnes. Vastasin, et nii kõrgel ei tohiks ma olla, sest kõik tugevad mängijad turniiril ei osalenud.

*
Vaatasin, et inimesed riputavad võrku üles oma kontaktide nimekirju aadresside ja telefoninumbritega. Kes mõne inimese andmeid otsis, sai need endale kopeerida teiste kontaktide nimekirjast. Mitme klassikaaslase kohta oli kirjutatud, et nad on avaldanud raamatu. Need olid kõik sellised, kes olid koolis keskmisest halvemini õppinud. Läksin ladina keele tundi. Seal küsis õpetaja õpilastelt üksteise järel lausete tõlkimist. Mina ei osanud ühtegi lauset tõlkida. Nende nime ette, kes olid raamatu avaldanud, ütles õpetaja irooniliselt "kirjanik". Minult ta küsis, kas ma kiitlen külaliste ees oma ladina keele oskusega. Vastasin, et seda ma ei tee, aga ma kavatsen ladina keelt rohkem õppima hakata. Pärast tundi rääkisin mõnede õpingukaaslastega. Üks ütles, et kooliajal läks ta iga päev kooli hambad taskus. Ta oli varakult valehambad saanud. Ta ütles, et paneb panka raha, muidu peab ta koguaeg sularahaga maksma.

*
Vaatasin õhukeste lasteraamatute riiulit läbi. Sealt leidsin palju selliseid paberkaantega raamatuid, mille tahtsin kiiresti läbi lugeda. Ühe mehe kohta olin lugenud, et kui ta nägi kusagil raamaturiiulit, siis kirjutas ta endale alati seal leiduvate raamatute nimekirja. Mina nii ei teinud, sest erinevates riiulites oli palju kattuvaid raamatuid.

0 vastukaja: