teisipäev, märts 15, 2011

Tänavate süsteem

Olime Paides. Vaatasin, et olin saatnud eurolisti mingi küsitluse, mida ma ise ei mäletanud. Võibolla Irja sellepärast lahkuski listist, et talle ei meeldinud, kui listi liikmetelt aktiivust oodati. Vennad saatsid arvutiga kirju. Kui nad lõpetasid, siis vaatasin, et kirju oli saadetud nimede runnelsimo13 ja SimoSimoSimo alt. Mina polnud selliseid nimesid kunagi kasutanud, järelikult see oli vendade kätetöö. Ütlesin neile, et nad ei tohi minu nime all kirju saata, sest vahel inimesed solvuvad minu kirjade peale, ja ma ei taha, et nad solvuksid siis, kui tegelikult ei olegi mina saatnud. Pidime hakkama bussiga Tartusse sõitma. Mulle tundus, et enne jään magama. Ütlesin, et mind Tartus üles äratataks.

*
Mööbel paigutati korteris ringi. Tehti eraldi arvutituba, kuhu koondati kõik arvutid. Pidin hakkama arvutit kasutama, aga ütlesin, et ma ei saa seda teha, sest ma ei tea, milline on minu arvuti. Mulle näidati. Ütlesin, et ma ei saa ikkagi seda kasutada, sest lauda on ka vaja. Nüüd ma läksin endaga vastuollu, sest varem olin arvanud, et inimene peab oskama vähesega läbi ajada. Henn istus arvuti taha. Ta ütles, et hakkab famili leheküljele fotosid panema. Küsisin: "Ja kuidas see eesti keeles on?" - "Fämili, noh," vastas Henn. Ütlesin: "Kui eesti keelt ei oska, siis ei ole vaja blogi ka kirjutada." Läksin kraanikausi juurde. Kui seda puutusin, murdus mingi jublakas küljest ja kukkus kapi taha. Nihutasin kapi seinast eemale, et jublakat otsida. Ma ei teadnud, kui vajalik see on. Kui ta oleks külge tagasi panemata jäänud, võibolla poleks midagi juhtunud. Igatahes üles ma teda ei leidnud. Kui isa tuli, siis lõpetasin otsimise.

*
Facebookis sai vaadata, millised on kontaktide nimekirjas olevate inimeste kodutänavad ja nende naabertänavad. Naabertänavatel elasid omakorda juba oma kontakti kontaktide nimekirjas olijad ja nende kaudu sai vaadata järgmisi tänavaid. Vaatasin Kivisildniku naabertänavaid. Kaamera näitas, kuidas seal kõndis suveriietes naine. Need filmilõigud olid salvestatud, aga talvel asendas süsteem need vist talviste kaadritega. Läksin ühte majja sisse. Seal lamas voodi peal prostituut. Tal oli esemeid, mille otstarvet ma ei teadnud. Arutlesin lühidalt nende otstarbe üle. Siis ütlesin naisele, et ta võib need endale jätta, ja läksin uksest välja, ilma et ma oleks seda teinud, mida prostituut lootis. Uks viis meie koju. Olime hiljuti uude korterisse kolinud. Voodites lamasid vennad, kes arvasid, et nad näevad vana korterit unes. Mind sisenemas nähes ütles üks neist: "Nii varmas, Kivisildniku uks Kaunase puiesteel!" Nad arvasid, et tänu minule hakkavad nemad ka edaspidi unes nägema, et meie seinas on Kivisildniku korteri uks. Aga tegelikult ei olnud ma sealt sisenenud unenäos. Läksin läbi toa ja väljusin sellest järgmise ukse kaudu.

0 vastukaja: