laupäev, aprill 16, 2011

Augud protokollis

Mängisime mängu. Ronisin puu otsa. Seal istus Vorobjov. Küsisin, kas võib ta vangi võtta. Ta vastas, et võib küll. Mängu tulemus ei olnud vist tema jaoks väga oluline.

*
Käisid Tartu malemeistrivõsitlused. Rääkisin, et ma ei mäleta eilsest mängust ühtegi käiku ega mängu tulemust, mäletan ainult seda, et mängisin Vorobjoviga. Selgus, et olin võitnud. Nüüd näitas Särgava mulle minu partiiprotokolli. Seal oli enamus käike kirja panemata jäänud, selle asemel oli paberisse auke tehtud. See tuli sellest, et jäin mängu ajal magama. Algul ma polnud veel maganud ja olin märganud, et üks enda ja vastase käik jäid vahele. Need olin tagantjärele kirja pannud. Aga selgus, et need ei olnud ka avangus ainsad vahele jäänud käigud. Protokolli järgi oli kolmandal käigul ettur ratsuks löönud, aga nii kiiresti ei saanud ettur üle laua kõndida. Need käigud sai taastada selle järgi, et üks pool pidi tegema ainult etturikäike. Mul oli seis algusest peale parem olnud. Ettur oli mul küll vähem, aga avaldasin vastasele pidevalt suurenevat survet. Ütlesin Särgavale, et mul on väga hea tabeliseis, mul on ainult üks kaotus. Särgava küsis, keda ma veel võitnud olen. Vastasin, et kohe ütlen. Aga mul ei tulnudki meelde. Üks mees tuli Särgavat magama ajama. Viskasin seda meest selle eest kahe konstruktorist majaga. Särgava ütles mehe vabanduseks, et siin on tund. See mees arutas teiste asutuse töötajatega, mida minuga teha. Nad andestasid mulle sellepärast, et mul oli seljas pidžaama.

*
Mul tuli meelde, et käimasolevatel Tartu meistrivõistlustel olin kaotanud mustadega teises voorus ühele vanemale mehele, kes mängis lippuetturi avangut. Punkte olin saanud esimeses voorus Svenilt ja kolmandas Vorobjovilt. Vorobjov oli alistunud vist selle peale, kui nägi, et ma oskan isegi läbi une nuppe tõsta, mul on mäng nii sisse harjunud. Või ei meeldinud talle magava inimesega mängida. Või oli ta alistunud kaastundest, sest ma olin rääkinud läbi une, et mul on võiduseis.

0 vastukaja: