neljapäev, aprill 28, 2011

Inimesed ideaalseks

Olin võtnud Paidest laenuks ühe paksu romaani ja muid raamatuid. Mõtlesin, et oleks võinud Siirile öelda, et ma need talt laenasin. Siirilt oli varem ka ilma ütlemata raamatuid laenatud, sest kui ma olin talt mõne kohta küsinud, siis ta oli vastanud, et see vist võttis. Laenamisest oleks saanud teatada ka raamatut tagasi viies. Aga ma olin vist eelmistel kordadel üldse unustanud, et tegemist on laenatud raamatutega ja olin jätnud need tagasi viimata. Maleraamatust mäletasin, et see on Paidest pärit. Nüüd oleks võinud selle tagasi viia, öeldes, et nüüd on endal palju muid maleraamatuid. Aga Paides poleks maleraamat kedagi huvitanud.

*
Akna taga tiirutas Venemaa helikopter. Isa ütles, et see otsib teiste hulgas mind. Püüdsin mitte aknast nähtav olla. Ütlesin, et lugesin ühte blogi. Isa küsis, kes üldse blogisid peavad. Ta ütles, et blogi peavad need, kes on ise KGB töötajad, riputavad blogisse informatsiooni üles, ja siis uurivad, kes seda lugemas käivad. Ütlesin, et ma tean, et selle blogi autor ei ole KGB töötaja, kuigi ta uurib küll.

*
Vahepeal oli mulle tundunud, et võin Eesti Euroopa Liitu kuulumisega leppida ja ei tea, kas ma toetaksingi sealt väljaastumist, kui inimesed on sellised. Aga nüüd jõudsin otsusele, et Euroopa Liitu kuulumisega ei saa kuidagi leppida. Inimesed saavad olla ideaalsed ainult siis, kui Eesti Euroopa Liitu ei kuulu. Seetõttu kui mult küsitaks, kas ma toetan Euroopa Liidust välja astumist, siis vastaksin jah. Ma saan tunda ennast hästi ainult siis, kui ma ei mõtle sellele, et Eesti on Euroopa Liidu liige. Mõtlesin, et võiks teha küsitluse, kus võrreldaks, kui palju on Euroopa Liitu kuulumise pooldajaid karsklaste ja joodikute hulgas. Oletasin, et Euroopa Liitu kuulumise vastu on nii need, kes joovad keskmisest rohkem, kui ka need, kes ei tarvita üldse alkoholi. Euroopa Liitu kuulumist pooldavad need, kes joovad keskmiselt. Küsitluses võiks panna samasse lahtrisse karsklased ja vähe joojad. Aga sellest ei tuleks midagi välja, sest enda arvates joovad kõik vähe.

*
Rääkisin ülikooli uurimistöö kirjutamisest. Isa ütles, et kui lugeda kõik ajalehe aastakäigud läbi, siis see ongi uurimistöö. Mina ütlesin, et kui ainult lugeda ja kirjutada, siis see on referaat. Isa ütles, et paljud Eesti uurijad ongi kirjutanud referaate. Mina ütlesin, et referaate oskavad kirjutada juba esimese klassi õpilased, nende kirjutamiseks ei ole vaja ülikooli astuda.

*
Läksime hommikul pimedas bussipeatusesse. Saime teada, et üks asutus on kinni. Seetõttu otsustas Trohhelev ringi pöörata ja läks tagasi, kuigi buss just tuli. Buss lasi peale osad peatuses seisjad, aga mitte kõiki, vaid sõitis enne ära. Meie peale minna ei jõudnud. Öeldi, et kes loll peaks kõik peale laskma, kui buss on juba nii täis. Mina ütlesin, et siis mina edaspidi üldse bussipeatusesse ei tule, sest kui bussi oodata ja peale ei saa, jääb kooli hiljaks, aga kui kohe jala minema hakata, jõuab õigeks ajaks. Tuli järgmine buss. Ta sõitis peatusetasku kõige kaugemasse otsa. Ma põhimõtte pärast ei hakanud sinna jooksma, vaid kõndisin bussi suunas rahulikus tempos. Minu poolest oleks buss võinud enne minu kohale jõudmist ka ära sõita. Jõudsin panna jala tagumisest uksest sisse. Kui mul oli üks jalg bussis ja teine kõnniteel, pani buss uksed kinni.

0 vastukaja: