neljapäev, aprill 14, 2011

Kohtade segiajamine

Jõudsime koju. Ema ütles, et siin Raadil on lähedal külmaring. Vaatasin aknast välja. Seal nägi välja tõesti nagu Raadil - majade asemel oli tihedalt puid ja mägi tõusis üles. Aga mina mäletasin, et me elasime Annelinnas. Ema oli kohad segi ajanud.

*
Tuumaelektrijaamas oli toimunud avarii. See tähendas, et kõigi eestlaste tervis pidi kannatama. ma sain vihma ka kaela, milles radiatsioon oli eriti kõrge. Kohest surma küll ei järgenud, aga nüüd oli oodata, et elu lõpul tekib vähk. Klaus loputas bussipeatuses oma taldrikut. Ta ütles, et lubjaga saab toidu seest kõik kiirituse välja pesta. Mina ei hakanud seda tegema, sest niiviisi ei oleks toidust midagi järele jäänud. Läksin bussi peale. Bussis tuli meelde, et jätsin oma koti peatusesse pingi peale. Peremees oli jäänud koti kõrvale istuma, võis loota, et ta päästab selle ära. Kõndisin kanali ääres. Seal oli sipelgapesa. Ütlesin, et on räägitud, et kiirituse taset vaadake sipelgate pealt - kõige suurema ohu ajal poevad nad peitu. Praegu olid sipelgad väljas. Eelmiste tuumaõnnetuste ajal oli ema meile jooditablette andnud, aga seekord ei hakanud andma. Vist sellepärast, et ajakirjanduses halvustati neid. Mulle tuli meelde, et tuumaõnnetus toimus hoopis Jaapanis, siis ta eestlastele väga ohtlik ei olnudki. Jõudisn koju palju aastaid hiljem. Peremees ja perenaine olid juba surnud. Vaatasin ringi, kas mu kott on koju toodud. Leidsin selle sahtlist, mis oli varem tühjana seisnud. Sinna oli pandud ka hulk muid kotte. Minu kotis oli isegi rahakott koos rahaga alles.

*
Teele jäi ette põõsas. Hakkasin selle alt läbi roomama. Üks naine küsis: "Mida see oligofreenik siin teeb?" Loobusin põõsa alt läbi roomamisest ja kõndisin selle asemel kahe põõsa vahelt läbi. Küsimus oligi tähendanud vist arusaamatust, miks ma seda kohe ei teinud. Astusin toa lõpus olevasse vanni, riietusin lahti ja läksin duši alla. Ukse juures seisnud inimene väljus. Ta oli vist naine. Ta lahkus minu lahti riietumise peale, aga oli lahkumisega viivitanud just selleks, et näha mõnda meest lahti riietumas.

*
Sõitsime bussiga sauna suunas. Saun oli väike maja Anne tänaval. Praegu oli ta veel kinni. Ta pidi avatama veerand tunni pärast. Mõtlesin, kas sõita bussiga teine ring ka peale, et aega parajaks teha. Aga siis ma oleks juba hiljaks jäänud. Parem oli jõuda natuke avamisest varem kui liiga hilja. Jõudsime sauna ukse taha. Üks naine pistis sealt korraks pea nähtavale ja ütles, et praegu on naiste kord sees olla. Jäime ukse taha eesruumi ootama. Nüüd tuli võibolla tund aega oodata. Üks meie hulgast küsis, miks meestele ja naistele eraldi pesemisruume ei ole, siis saaks kauem sees olla. Sauna töötaja vastas, et mehed ja naised lähevad sisse korraga, neil on segasaun.

0 vastukaja: