esmaspäev, mai 16, 2011

Jalgrattasõidu edasiminek

Mina ja Helen sõitsime jalgratastega. Tahtsin rääkida, et ükskord kirjutasin koos vennaga eepost, nii et üks ütles ühe rea ja teine teise. Aga Helen ei kuulanud, vaid sõitis eest ära. Vastu tulid jalakäijad, kellest üks ütles teistele: "Tüüpilised jalgratturid." Jõudsime peenramaa juurde kohale. Seal rääkisin Helenile, et alguses sõitsin abiratastega lastejalgrattaga, seejärel tõukerattaga, edasi suure jalgrattaga, millega oskasin sõita ainult seistes. Nüüd oskan ma istudes ka sõita ja võin tal juba kannul püsida. Hakkasin tagasi sõitma. Vastu tuli Klaus, kes ütles, et minu rattal põlevad liiga eredad tuled. Küsisin, kas vasakul. Klaus vastas, et mina ütlen selle kohta vasakul, aga seda vaadatakse teiselt poolt. Keerasin tuled tuhmimaks. Vastutulevatel ratastel põlesid kõigil tuhmid tuled, aga erinevalt Klausist ei teinud need inimesed probleemi, kui kellelgi eredamad põlesid.

*
Lamasin voodis. Üks klassivend tuli tüli norima. Surusin talle sõrme kuklasse ja ütlesin, et ma ei salli tigedaid inimesi. Ta hakkas nutma. Kartsin, et olin talle eluohtliku vigastuse tekitanud. Ütlesin lohutuseks, et ega ma temasse kogu aeg niimoodi ei suhtu, aga praegu mul tuli üks vana asi meelde.

*
Olime ühe maja ülemisel korrusel. Hakati trepist alla minema. Allpool pidi toimuma ühe klubivõrgustiku paraad. Paraadil osalejatele võis plaksutada, väljaarvatud 50 kõige populaarsemale. Kartsin, et võibolla ma olen nii ebapopulaarne, et mulle ei plaksutata. Ütlesin klassiõele, kes viimasena trepist alla minema hakkas, et ma vaatan parem, kas siin tagauks ka on. Nüüd tuli põgeneda kiiresti, sest see klassiõde võis kutsuda teised appi mind kinni võtma. Ruumi tagaseinas oligi uks, kust viis trepp tõenäoliselt tagumise välisukse juurde. Hakkasin alla minema, aga mõtlesin, et ma ei saa hästi majast väljuda, sest mul pole midagi seljas. Ekslesin tühjade ruumide uste vahel. Seal olid kõik ruumid omavahel ühendatud. Läksin ühest ruumist läbi ja oletasin, et pääsen vannituppa. Aga tagasi ei saanud ma enam minna, sest selja taha jäänud ruumi tulid poisid sisse. Ja vannitoast edasi ei saanud ka minna, sest järgmisse ruumi tulid tüdrukud. Kuigi vannituba paiknes poiste ja tüdrukute ruumide vahel, ei olnud tema uksed lukustatavad. Vannituba nägi välja rohkem nagu suur ühe potiga wc.

0 vastukaja: