reede, mai 13, 2011

Vihavalijad

Vaatasin riigikantselei koduleheküljele. Selgus, et mulle oli eraldatud eduka malemängu eest umbes 200 000 eurot. Seda oli veel rohkem kui maleraamatu koostamise eest. Mõtlesin, et sain malemänguga miljonäriks, sest kroonides oli seda üle miljoni. Raha ei saanud olla eraldatud kõrge reitingu eest, sest paljudel oli minust veel kõrgem. Siis pidi see olema kõige suurema reitingutõusu eest. Eelmine aasta oli paljudele inimestele raha eraldatud, aga tänavu olin mina esimene saaja. Siis lisandus nimekirja teine maletaja, kes sai umbes sama palju. Ja lisanduma hakkasid füüsiliste alade sportlased, kes said palju rohkem. Neil olid kulud ka suuremad. Mõtlesin, et saadud raha eest võiksin osta oma korteri. Seal elaksin niikaua, kuni raha otsa saab, siis koliksin vanemate juurde tagasi. Kui ei jätku raha korteri ostmiseks, siis jätkub vähemalt üürimiseks, kuigi lõpuks läheb üürimine kallimaks.

*
Läksin kooli suunas, kui tunnid juba käisid ja mitu olid lõppenud. Ma ei tahtnud käimasolevasse tundi poole pealt minna. Kaalusin, kas minna aja parajaks tegemiseks kohvikusse. Läksin siiski koolimajja, aga mitte tundi, vaid peitsin ennast uude duširuumi. Seal olid parajasti suured poisid. Nad olid põrandalauad üles tõstnud.

*
Infopartisan ütles, et Isamaaliit pettis valijatelt kavalusega hääled välja, nii jäi senine valitsuskoalitsioon võimule edasi ja sellega on demokraatia lõppenud. Ütlesin, et osad inimesed räägivad, et asi on nii, sest ajalehes kirjutati. Infopartisan ütles, et ajalehti ei saa üldse lugeda, neid tuleb lugeda. Sellega ta pidas silmas, et kõige loetu üle tuleb järele mõelda. Vaatasin vanu märkmeid. Seal oli kirjutatud sellest, et mõne aasta eest küsiti inimestelt, mille põhjal nad oma valimisotsuse langetavad. Lugesin ette, et 4 protsenti küsitletuid oli vastanud, et viha põhjal raamatu "Mees, kes müüs Gnoolidele köit" vastu. Vaatasin, et muudel põhjendustel on siiski palju suuremad protsendid. Ütlesin, et ma ei tea, kas see on raamat või jutt. Klaus vastas, et see on alati jutt olnud. Mina ütlesin, et mina ei tea, kust Hitchcock selle võttis.

0 vastukaja: