reede, juuli 29, 2011

Tänavu möödub 20 aastat

Abiellusin endast vanema naisega. Juba esimesel hommikul pärast abiellumist oli vaja süia teha ja tuli valida, millist toitu. See naine oli varem juba mitu korda abielus olnud. Temaga samas voodis ma magada ei kavatsenud. Seda oleks ta teinud võõraste meestega. Ühe noore abielupaari kohta räägiti, et vahepeal nad ei kannata üksteist, aga vahepeal tõmbab neid üksteise poole mitu korda ööpäevas. Luugi taga istuvale ametnikule esitati paber järelepärimisega, mis on selle abielupaari probleem. Ametnik ütles, et probleemi ei ole mingisugust.

*
KGB-lased jõudsid järeldusele, et neil ei õnnestu tekitada vangidele ainult piinasid, vaid mõni asi võib neile meeldida ka. Loetleti, mis võib meeldida. Üks punkt oli, et meeldida võib intensiivne segasaun. Algul viidi kõik arreteeritud koos sauna ja alles hiljem mehed ja naised eraldati.

*
Algas üritus. Kui olin rahvaga liitumas, ütles kirikuõpetaja, et tema juttu kuulates tuleb käed pea peale panna. Lähemal olev inimene pani ka, aga kaugemal seisjad ei kuulnud. Mina kuulsin, aga ei soovinud korraldust täita. Kirikuõpetaja ütles, et 20 aastat tagasi pidas president samas kohas kõnet. Üritus oli 20. augusti sündmuste 20. aastapäeva tähistamine. Kohtasin seal tänaval kahte tuttavat. Üks neist oli peaaegu kindlasti Antti, aga teine ainult võibolla Martin. Kui olime üksteist teretanud, ei lisanud keegi enam ühtegi sõna. Ootasin natuke aega ja siis läksin neist eemale. Mõtlesin, et kõik teised oskavad juttu alustada veel halvemini kui mina. Aga kuna teised omavahel siiski oskasid, pidi viga ikkagi olema minus.

0 vastukaja: