laupäev, august 06, 2011

Elu nagu ülikooli ajal

Üks kunstnik saatis emale oma pilte. Paistis, et tal valmib iga päev mitu pilti. Nende kohtade peale, kus algul oli tühi raam ilma pildita, ilmusid nüüd videod. Paistis, et videote laadimine võttis rohkem aega. Ühes videos oli möirgav kiskja. Tundus, et kunstnik tahab sellega meelega ehmatada. Ütlesin kunstnikule köögis, et annan talle kuldlusika. Varsti lisasin, et ma andsin selle vaatamiseks, mitte päriseks, sest see on meie ainuke Miki-Hiir. Kunstnik vastas, et ta ei ütle midagi. Võibolla talle Miki-Hiir üldse ei meeldinud.

*
Tahtsin enne Inglismaalt lahkumist wc-sse minna. Ukse taga oli pikk järjekord, nagu Inglismaal kombeks. Niiviisi võis lennukist maha jääda. Osad pididki vist jääma. Kui uksest sisse pääsemise järjekord sai läbi, tuli seista uude järjekorda kabiini pääsemiseks. Läksin vasakpoolsesse ruumi. Seal hakkas mängima laul "Kollane allveelaev" ja palju rahvast kogunes sinna allveelaeva juurde. Aga see oli inimeste eksitamine, sest seal wc-kabiini ei olnud. Seetõttu läksin parempoolsesse ruumi tagasi, kus olid endiselt pikad järjekorrad. Nüüd sain aru, miks wc on inglise keeles rest room - sest lisaks tavalisele funktsioonile on seal ka muusika kuulamise funktsioon.

*
Internetis oli toimunud hääletus, kes on Eesti parim maletaja. Mina olin saanud kaks häält ja olin sellega 18. kohal. Paljusid minust kõrgema reitinguga mängijaid ei olnud üldse nimekirja pääsenud. Mõtlesin, et nüüd on minu elu jälle nagu ülikooli ajal, et päev läbi töötan ja kord nädalas käin malet mängimas. Klaus rääkis, et kui ta jalgpalli vaatamas käib, käivad seal ka maletajad. Ta ütles, et maletajad võiks osata arvutada, aga nad arvutavad teistest halvemini. Nad tulevad ühise bussiga. Bussijuht võiks osata bussis lõbusat meeleolu hoida ja õigesti rooli keerata, aga ta ei oska kumbagi. Sõitsime praegu ka bussis. Buss veeres jõnksu mäest alla ja sõitjad ahhetasid. Siis sõitis ta järgmise jõnksu ja sõitjad ahhetasid jälle. Paistis, et buss võibki varsti mäest alla sõita. Ja et see bussijuht ei oska ka õigesti rooli hoida.

0 vastukaja: