reede, august 19, 2011

Targad doktorandid

Eile:

Selleks, et oma aju suuremaks kasvaks, söödi loomaajusid. Minul oli suur pealuu, aga vennal väiksem. Küsisin talt, et kui tal aju suuremaks kasvab, kuidas see tema pealuu sisse ära mahub.

*
Täna:

Maailmas liikus ringi väga tappev viirus, mis nõudis ohvreid erinevates kohtades. Kõige rohkem oli ühes kohas surnud 4000 inimest. Teati, et ühed kurjategijad tõid seda viirust Eestisse eriti suures koguses, aga ei teatud, millisesse Eesti punkti. Sellest hoolimata jätkasin Eesti toitude söömist. Inimestele seletati, et ega see ei ole arvutiviirus. Neile võib tunduda, et on, kuna nad loevad selle kohta kõige rohkem arvutist.

*
Läksin ülikooli suurde auditooriumisse. Seal jagas naisõppejõud kõigile trükitud paberilehed. Ta ütles, et ta tahab, et kõik talle sel teemal doktoritöö kirjutaksid. Vist vaadati, et doktoritöö sõna kuuldes minu nägu kohe elavnes. Aga kirjutada ma väga ei kavatsenud. Doktorantuuris nimetati vist kõiki kirjalikke töid doktoritöödeks.

*
Istusin tunnis. Õpetaja küsis, miks ma varem tema tundides ei ole käinud. See tuli sellest, et mul ei olnud tunniplaani. Kirjutasin õppimise ühte vihikusse üles. Ma ei teadnud ükski päev, mis tunnid on, seetõttu ei kandnud ma eriti asju kaasas. Tahtsin endale tunniplaani päevikusse kirjutada. Aga see ei mahtunud ühelegi nädalale. Päeviku alguses olid eraldi tunniplaani leheküljed, hakkasin kirjutama sinna.

*
Läksin vene keele tundi. Seal pidi teadma ühte venekeelset lauset. Ütlesin selle inglise keeles. Erik naeris. Nüüd tuli mulle see lause saksa ja vene keeles ka meelde, aga ma ei hakanud enam täiendama.

*
Olin saanud sisse doktorantuuri. Siin olid kõik minust targemad. Nemad läksid kohe sellesse raamaturiiulisse, kus loeng toimus, ja neil ei kulunud ühelt asjalt teisele ümber lülitumiseks üldse aega, erinevalt minust. Läksin muusikaloengusse. Mult küsiti, mida mina siin teen, kui ma olen ebamusikaalne. Vastasin, et ma tulin ainult huvi pärast. Mind huvitas kuulata nii teooriat kui ka laulmist.

0 vastukaja: