kolmapäev, august 17, 2011

Unenäos juhtub võimatuid asju

Kirjutati, et ühel 20. sajandi aastal võttis üks teadlane esmakordselt kasutusele tabeli väljade nimed, mis moodustuvad kahe tulba nimede ristumisel. Mina ütlesin, et see pidi varem juhtuma. Ema vastas, et kõige rohkem üks aasta varem. Mina ütlesin, et maletabel oli juba varem olemas.

*
Lamasin hommikul pimedas voodis. Ema tuli ja ütles, et kui ma öösel ärkan, siis ma kontrolligu, kas tema on kodus, võibolla pean ma Tõnist valvama. Sellega ma ei olnud rahul, sest niiviisi oleks uneaeg lühikeseks jäänud. Ma ei kavatsenud seda teha. Tõnis ütles, et sööme rohtu. Vastasin, et selge. Tõnis küsis kõla põhjal, kas me paneme selle seljale. Märkasin, et Henn loeb teises voodis minu kaustikut. Hüüdsin, et ma pole seda lubanud. Viskasin teda mitme kaustikuga. Nüüd ta võis öelda, et ise ma andsin need talle. Lisaks kartsin, et tekitasin talle nendega kehavigastusi. Tulin voodist välja. Hakkasin pidžaamasärki seljast võtma. Ise mõtlesin, et ma ei peaks midagi seljast võtma. Proovisin nööpe lahti teha palju kordi, aga iga kord läks mõni kinni tagasi. Lõpuks rebisin viimase niidid katki. Hakkasin kuulama makki. Märkasin, et üks maki pool mängib ja teine lindistab. Mõtlesin, et päriselt ei ole see vist võimalik.

*
Tuli kokku uus konverents. Üks mees ütles, et seal arutatakse täpselt samu asju, mis eelmisel. Vastasin, et see tuleb sellest, et uuesti magama jäädes hakkasin eelmist unenägu meenutama ja see hakkas otsast peale. Aga ühest punktist läks ta edasi teisiti. Olin wc-s. Üks mees tuli sinna sisse. Ütlesin, et ärge avage ust, kui tuli sees põleb. Selle lause tõttu ta ei julgenud enam välja minna, et mitte ust avada.

*
Näitasin Hennule, et minu viimase unenäo üleskirjutus kaustikus on väga pikk. Henn vastas, et see ei ole ju pikk. Ta ei saanud aru, et unenägu veel jätkub ja läheb seetõttu pikemaks.

0 vastukaja: