laupäev, oktoober 22, 2011

Toomemäe nõlvad

Kõndisin kepiga läbi Peedu oravametsa. Mõtlesin, et kepp peab aitama kõndimist kergendada. Siis tuli meelde, et olen ajaloost lugenud, et kepi ainuke eesmärk on koertega võitlemine. Ma ei teadnud, kas vahel ei või koer kepiga löömise peale veel vihasemaks minna. Kui lähenesin Vapramäe tänavale, nägin seal kihutamas autot, mis tegi vahepeal suure hüppe õhus. Kui kõndisin ise mööda seda tänavat, tuli teine auto ja tegi sama koha peal otse minu kõrval samasuguse hüppe. Võibolla nad ei teinud neid meelega, vaid tee konarlikkuse tõttu.

*
Seisime Toomemäe jalamil. Pille ütles, et Juhan Liiv võis mööda Toomemäge palverännakut teha, aga nüüd ei ole see enam võimalik, sest nõlvad on läinud järsemaks. Mina ütlesin, et mul on mööda Toomemäge üles ronida õnnestunud, sest siin on trepid. Üks tüdruk hakkas selle peale mäest üles ronima. Kui ta üles välja jõudis, vaatas ta, et kuidas nüüd alla tagasi saab. Õpetaja Kalme oli öelnud, et mäest alla ronida on palju raskem kui üles. Lõpuks see tüdruk hüppas. Aga ta ei võtnud arvesse, kui kõrgel ta oli, ja võis tõsiselt viga saada. Ühe maja fassaad oli kõrgem kui katus, sest fassaadimüür jätkus selle kohal kitsa ribana.

*
Pikal turniiril oli Peebo mängujärgses analüüsis öelnud, et tema seis on parem. Mõtlesin, et kui keegi oleks öelnud, et parem on minu seis, oleks ma vastanud, et mina mõtlesin kohe nii, sest mul oli rünnak. Peebo kuningas oli lagedal. Kui ta oleks hakanud oma seisuparemust suurendama, oleksin ma hakanud tema kuningat tulistama. Oleksid tulnud pikad tulistamiste seeriad, mille vahepeal oleks vastane ainult üheks käiguks nende eest varjule pääsenud. Nii oleks käikude arv väga suureks läinud. Üks väike laps ütles ühe pudikeelse lause selle kohta, mida titad lubavad.

0 vastukaja: