teisipäev, oktoober 04, 2011

Väheviljakas autor

Lasin oma lindilt muusikat. Kahtlesin, kas on õige lasta seda linti, kui seal on laulud poolikult. Tristan küsis, kas meil kunstipärasemat muusikat ei ole. Tegelikult laulis ta lindil ise.

*
Oli avaldatud raamat, kus oli ühtede kaante vahele pandud kaks luulekogu. Ma polnud seda veel lugenud, aga mõtlesin kirjutada, et kas see autor ei ole üle hinnatud. Teadlasi hinnatakse publikatsioonide arvu järgi, kas sama ei peaks tegema ka kirjanikega? Isa suhtus ka sellesse autorisse kriitiliselt. Ta ütles, et see kasutab ainult kahte kujundit - alasit ja ühte teist. Isa rääkis, et kui see kirjanik püüdis psühhiaatri poole pöörduda, ei võetud teda vastu. Küsisin, kas ta ei saanud üldse ravi. Järeldasin, et sellepärast siis ta nii vähe kirjutanud ongi.

*
Otsisin leiba. Tahtsin seda teha arvuti otsingumootoriga, aga otsingumootorit ei saanud avada, sest Windows ei käivitunud. Praegu oli arvuti Dos-is. Otsimisele oli läinud juba pool tundi. Ühe mäe otsas kohtusin K. Musta ja tema tütrega. Kuna K. Must oli minu kursusekaaslane, siis leidsin, et pean saama selle lapse kursuseonuks ja oma klassikaaslaste laste klassionuks. Meie ümber tiirutas koer, kes lõpuks hammustas. Kallasime klaasist marutõve vastast vedelikku peale ja mängisime edasi.

*
Kirjutati, et Savisaar oli esinenud avaldusega Gaddafi toetuseks. Vanaema oli ka Keskerakonnas, aga oli sõitnud hoopis Tallinnasse meeleavaldusele Gaddafi vastu. Peep rääkis, et oli pahandatud, et miks on Eestis Poolast vähe kirjutatud, aga tema oli kirjutanud Poola kohta artikli, kus esinesid märksõnad Tõnisson, Balti riigid jne. Tegelikult oli ta osasid neist märksõnadest minu käest kuulnud ja osadest oli räägitud raadios. Tahtsin minna kooli arsti juurde, aga muinsuskaitse oli käskinud arsti ja hambaarsti kabinetid ära lammutada ning kartsin, et uusi pole koolimajja ehitatud. Ühest seinast leidsin siiski hulga uksi, mille hulgas oli ka uus arstikabineti uks.

0 vastukaja: