esmaspäev, november 14, 2011

Karupiltidega maja

Küsisin Kadrilt, kas Tõnu on talle näidanud fotosid, mis ma Tõnise kohta olen saatnud. Kadri vastas, et Mõmmi maja kohta näitas. Mina ütlesin, et ma palju ei ole neid küll teinud. Olime Pille pool ja hakkasime lahkuma. Pille välisuksel oli väga kõrge trepp. Henn hakkas sealt esimesena alla ronima, aga kukkus ja sai viga. Järgmisena läks Tõnu ja kukkus samuti, nii et tema omavahel kokku seotud kaks keha liikusid erinevates suundades ja said mõlemad viga. Kolmandana ronis Pille. Kuigi see oli tema enda maja, sai isegi tema viga. Ta ütles, et seekord ei õnnestunud. Viimasena ronisin mina. Kui ma oleks läinud esimesena, siis ma ei oleks tulnud selle peale, et saab ronida, ja oleksin hüpanud. Aga kõrgus oli nii suur, et siis ma oleks veel eriti tõsiselt viga saanud. Kuigi tulevikus võis trepp nii ära laguneda, et ainult hüppamise võimalus jääbki alles. Ronisin hästi ettevaatlikult ja pääsesin ainukesena vigastusteta. Ukse kohal oli mitu mängukaru pilti. Eemalt metsa poolt hakkas kostma möirgamist. Ütlesin, et need on päris karud. Karud vaatasid vist, et kui me oleme mängukaru piltide lähedal, siis me teeme karupoegadele liiga. Hakkasime karude lähedaloleku ajaks tuppa tagasi põgenema.

*
Olin kirjutanud kaks paberkirja. Üks oli Helinale ja teine Jagomäele. Helina oma kavatsesin viia posti, aga Jagomäe kirja talle otse kirjastusse kätte. Jagomäele olin kirjutanud oma töötingimustest. Aga kui ta oleks mult küsinud, et ma võtaks oma kirja ühe lausega kokku, siis ma poleks mäletanud, mida ma kirjutasin. Ja võis juhtuda, et ta ei oska mu käekirja ka lugeda.

*
Mulle öeldi, et minu kirjasõber tuleb Tallinnast meie poole, et isa käest kirjastuses tööd küsida. Tööotsija jõudiski kohale. Aga mulle tundus, et see oli eksitus, kui teda minu kirjasõbraks peeti, vaid tegemist oli võõra ja teise nimega tüdrukuga. Kui isaga oli jutt lõppenud, ütles see poiss, et ta tahab enne lahkumist meie korteri üle vaadata. Ta soovis, et selleks pandaks väiksed vaibad maha, et ta oma jalanõudega põrandat ei määriks. Temaga kaasas olnud vanem mees soovitas, et ta hoopis oma jalanõud jalast võtaks. Eelistati siiski vaibad maha panna.

0 vastukaja: