pühapäev, detsember 25, 2011

Loomaaia uss

Läksin suurde tuppa. Henn istus palavikuga kirjutuslaua taga. Ta küsis, kas see haigus on mononukleoos. Ema vastas, et üks teine haigus. Läksin oma tuppa tagasi. Mõtlesin, et kui kehalise kasvatuse õpetaja tahtis kunagi, et ma viskaks iga päev kanalisse 50 kivi ja ma seda ei teinud, siis võin neid liigutusi veel nüüd tegema hakata. Ma ei pea minema kanali äärde ega kivi kätte võtma, vaid võin teha viskeliigutusi ka toas. Ma ei pea tegema mõlema käega 50 viset, vaid 50 võib tulla ka kahe käe visetest kokku, kummagagi 25. Siis tuli mulle meelde, et tegelikult ma olengi taolisi liigutusi teinud, sest olen reketiga palli löönud.

*
Olin arvutiklassis. Kõndisin kõigi laudade juurest mööda ja küsisin, kas sealt võib raamatu võtta. Kõik lubasid. Osadel ei tohtinud arvuti juhet välja tõmmata, sest nad kirjutasid sellega. Jõudsin oma arvuti juurde tagasi. Selle seest oli suitsu tõusma hakanud. Paistis, et ta oli üle kuumenenud. Lülitasin ta välja ja tõmbasin juhtme välja. Arvuti seest leidsin pika valge ussi. Ütlesin, et see on paeluss. Vastati, et ühe ussi nimi on Ka. Loomaaiast tuli loomaaiatöötaja, kes ütles, et see uss ongi ka. Ta oli liigilt ka. Töötaja viis ussi loomaaeda tagasi. Suits ei olnud tulnud arvuti ülekuumenemisest, vaid oli tõusnud ussi küljest. See liik levitas palju halba lõhna. Läksime tiivatrepist kooli fuajeesse. Öeldi, et talupojad ei tohi esimese korruse wc-d kasutada. Mina küsisin, kas me oleme talupojad. Ütlesin, et me oleme ju aadlikud.

*
Mõtlesin, et loen "Oleviku" ühel aastakäigul kõik numbrid täielikult läbi. Seda ei ole palju, sest "Olevik" on ainult neli lehekülge paks. Mul oli töö jaoks piisavalt aega, et ma saaks seda teha. Läksin koos Pillega poodi ja jõudsime kassasse. Tagusin kätega vastu kassaletti ja hüüdsin, et hinnad on kogu aeg tõusnud, kas nad millalgi langevad ka. Hüüdsin, et milleks on kasutusel sendid, kui ühtegi nii odavat kaupa ei ole.

0 vastukaja: