teisipäev, veebruar 21, 2012

Riimuvad sillad

Tunnis pidime tegema inglise keele harjutust. Kõigepealt pidin trükitud ingliskeelsed laused ette lugema. Ma ei pannud tähele, kus järg on, nagu algkooliski. Erik näitas sõrmega nagu siis. Aga ta vahetas sõrme asukohta, nii et lugesin erinevatelt ridadelt. Selgus, et Erik oli näidanud valesti. Käisime viimases klassis. Kui lugemise lõpetasin, ütles õpetaja, et vanasti ei oleks lastud nii halva hääldusega üldse keskkooli lõpetada. Mina leidsin, et midagi hullu ei ole, sest kui hääldust vaja läheks, siis ma õpiks selle selgeks. Aga kummalgi inglise keele eksamil ei olnud hääldust vaja läinud. Üks oli olnud kirjalik ja teisel ei pidanud me ise hääldama, vaid lindilt lastud jutust aru saama.

*
Oli algamas maleturniir. Enne seda toimus koosolek. Üks mees rääkis, et see ei ole hea, et Emajõelt sillad ära võetakse. Kuhu jäävad niimoodi täisriimid. Sild on ingliskeelne täisriim. Seda juttu olid tulnud kuulama linnavalitsuse esindajad. Juhan Liiv ütles, et elu läheb järjest kehvemaks.

*
Olime Peedul. Mängisime peitust. Eelmisel peitmise korral oli Klaus kõige paremini peitnud ja viimasena leitud. Nüüd pidid Klaus ja üks mees otsima ning mina ja veel üks inimene peitma. Mõtlesin, kuhu peita, et mind viimasena leitaks. Selle kohta oli kaks erinevat teooriat - kas peita otsijatest kõige kaugemasse aia punkti või kõige rohkem millegi keskele. Võibolla selle üle poleks ka pahandatud, kui oleks läinud natuke üle aia piiri. Peitsin aia kaugemasse äärde põõsa taha. Üks mees ütles otsijatele minu asukoha ette, sest ta oli selle Ameerika luurekeskagentuurilt teada saanud. Tekkis küsimus, kes ta on, kui ta teadis minu asukohta juba enne kui otsijad otsimist alustasid.

*
Panin ühele võrguleheküljele fotosid. Kui neid ühte ritta rohkem ei mahtunud, hakkasid nad minema järgmisse. Need olid perepildid, aga lehekülg ütles, et tegemist on üksiku perega. Selgus, et üksik ei või olla mitte ainult inimene, vaid ka pere. Olin selle lehekülje teinud Oudekki oma naabrusesse. Minu naabruses rohkem lehekülgi ei olnud, aga Oudekki naabruses oli neid rohkem. Vaatasin, kelle omad need on. Selgus, et nende näol ei olnudki tegemist perepiltidega, vaid kunstigaleriidega.

0 vastukaja: