teisipäev, veebruar 28, 2012

Sõna koostisosad

Läksin suurele palliplatsile, kus mängisid Ustav ja tema vend. Tekkis küsimus, kuidas ma sellelt platsilt ära saan. Platsi serval avanes uks meie Peedu suvilasse. Aga kui ma seda avama hakkasin, nägin võõraid inimesi. Ütlesin, et vabandust, mul läks meelest, et siin on uued omanikud. Eemaldusin teises suunas.

*
Kõndisin mööda tänavat. Nägin selja taga elevanti, kes tahtis mind jalgade alla trampida. Peksin elevanti vastu jalgu, kuni sai tema jalad kokku siduda.

*
Mul oli magistriõpe lõpetamata, kuigi hinneteleht oli juba käes. Aga üks ainepunkt oli veel puudu. Hinnetelehe kättesaamisest oli juba palju aega möödas. Vahepeal olin juba arvanud, et lõpetamiseks lubatud tähtaeg on möödas, aga hiljem olin kuulnud, et magistriõppes võib olla ükskõik kui kaua. Tahtsin minna nüüd ülikooli ja asja ära õiendada. Aga hakkasin kahtlema, kas see on mul ikka lõpetamata. Diplom oleks juba nagu käes olnud. Ja see puuduv ainepunkt valikkursuse eest ei olnud vast oluline, sest olin saanud puuduva punkti mujalt ja valikkursus oli ka juba lõputööga kaetud, mis sisaldas sama asja. Tahtsin sahtlist kontrollida, kas mul on seal magistriõppe lõpudiplom. Vaatasin selleks ajalehe malenurkade väljalõigete alla. Väljalõiked olid krobelised, sest nende seest oli omakorda väljalõikeid tehtud. Vihmand tuli vaatama, mis asju mul seal on. Lükkasin kahe kapi uksed kinni, et ta neist sisse ei näeks.

*
Olin vene keele tunnis. Õpetaja seletas ühe sõna päritolu. Ta ütles, et üks selle koostisosa tähendab külma ja see omakorda tuleb sõnast, mis tähendab simot. Mõtlesin, et võiks küsida, mida see simo tähendab. Aga võibolla oli õpetaja seda juba seletanud, ma olin lihtsalt sel hetkel hajevil. Või ei olnudki sellist sõna olemas, vaid õpetajal oli minu nime tõttu jäänud ekslik mulje, nagu oleks.

0 vastukaja: