neljapäev, märts 29, 2012

Kehtetud rublad

Tõnu ei olnud rahul, et kui üks sugulane talle lepatriinuna küsimuse esitas, lendas ta vastu nägu. Samuti tundus Tõnule, et Klaus suhtub temasse üleolevalt. Mina nägin seletust selles, et Klaus tahtis teha tegemist ainult endaga võrdse IQ-ga inimestega.

*
Üks poiss kirjutas ühel päeval rea teravaid asju. Muuhulgas ütles ta, et hoiab meie korteris 15 000 kehtivuse kaotanud rubla. Ta hoidis need alles, kuna arvas, et neid saab veel kasutada. Mina andsin teada, et hoian oma voodis salajasi dokumente. Järgmisel päeval see poiss vaikis, aga üks mees kirjutas, et hoiab meie pool 15 000 kehtetut rubla. Ta tahtis mõtteid, mida nendega peale võiks hakata. Vanaema küsis, kas see mees on varem ka ajalehes kirjutanud. Mina vastasin, et ma ei ole näinud, aga ta on internetis häid asju kirjutanud. Tehti ettepanek, et vanade rubladega võiks lapsed poodi mängida. Aga sellele oli vastuargument, et rublasid võidakse mujalt ka saada ja mujalt saadud oleks nagu valeraha. Teine ettepanek oli, et rubladele võiks dokumente trükkida. Aga selle vastu oldi sellepärast, et rubladel oli kommunistlik sümboolika. Öeldi, et parem on need rublad panna juba Suurde väina. Mõtlesin, et sinna tahetakse nad panna tammi aluseks. Aga sellele oleks võidud vastata, et selle jaoks on neid väga vähe. Mõtlesin, et võiks Klausilt küsida, kas kahel päeval 15 000 rublast kirjutanud on üks ja sama. Aga ma ei hakanud seda tegema, sest Klaus oleks kindlasti vastanud, et ei ole. Viimati kirjutanul tuli uus huvitav mõte. Ta tuli ja näitas meile kaarti ja ütles, et ta ei saa aru, et kui ta Peterburist sõitma hakkab, millist sõidurada mööda ta peab liikuma, et saaks hiljem mere äärde keerata.

*
Kirjutasin loomade kohta blogisissekandeid ja joonistasin igale sissekandele ühe loomapildi juurde. Ütlesin Veljole, milliste loomarühmade kohta ma sissekanded kirjutasin. Veljo vastas, et ma kirjutaks kindlasti kahe ülejäänud loomarühma kohta ka. Ütlesin, et tegelikult neid rühmi on rohkem, sest selgrootutest olen kirjutanud ainult putukatest. Veljo naeris. Mõtlesin, et kui teatatakse mõne looma väljasuremisest, siis kirjutan, kui palju seda looma veel vana raamatu järgi oli. Ma ei teadnud millist looma imetajatest joonistada. Üks võimalus oli joonistada inimahv, aga teine rott. Ühest loomast, kellest ma olin juba kirjutanud, ei olnud ma enam kindel, kas ta on selgrootu või mitte.

0 vastukaja: