esmaspäev, märts 19, 2012

Tundus vaikne

Vaatasin uuesti oma proovikirjandit. Eelmisel korral olin vaadanud, et sain selle eest kahe, aga nüüd nägin, et hindeid on rohkem. Olin jätnud lõikude vahele tühjad read, mistõttu õpetaja oli iga lõigu eraldi ära hinnanud. Hinded olid erinevad. Kõige parema lõigu eest olin saanud isegi hinde 7, mis oli kaks palli maksimaalsest hindest kõrgem. Kõige halvemad lõigud olid tõesti saanud hinde 2. Ainult et ei saanud kindel olla, millised hinnetest on õpetaja pandud ja millised on kaasõpilased omavoliliselt juurde kirjutanud. Erik hakkas mul juukseid peast tõmbama, nagu oli tehtud hiljuti nähtud filmis. Tõmbasin selle eest tema juukseid ka.

*
Tõnu tõi ennast eeskujuks, et arstile tuleb rääkida kõigest. Ta ütles, et muidu võib olla igasuguseid haiguseid, isegi vähk. Vastasin, et ta ei tohi vähki mainida, sest see on sisendamine ja nii võibki vähki jääda. Klaus küsis, mida tuleb teha teetanuse, peavalu ja palaviku korral. Vastasin kõigile kolmele küsimusele.

*
Olime Haapsalus laagris. Eelmine kord olin Haapsalus käinud koos isa ja Pillega. Seekord neid ei olnud, aga olid kõik vennad. Pereliikmetest ei olnud ma Haapsalus olnud ainult koos emaga. Tulvat ei olnud enam näha. Ta oli ilmselt enne laagri lõppu koju sõitnud. Täna oli reede, mis oli laagri viimane päev. Õhtul pidi Tartus maleturniir algama. Mõtlesin, et võibolla jõuan sinna ka. Magasin kaua. Mõtlesin, et siin on hea vaikne. Aga kui ärkasin, kostis hoopis puurimist.

0 vastukaja: