kolmapäev, mai 16, 2012

Märkamatult roolis

Ühel naisel oli olnud selline haigus, et ta pidi viibima pidevalt vee all. Vee all elav inimene oli haruldane, seetõttu oli kahju, et ta suri. Näidati ühte pööningukorterit. Seal elas mees, kes pani teki põlema ja läks ise naaberkorterisse.

*
Pidin täna koos Joannaga ühisel üritusel luuletusi lugema. Joanna tuli hommikul Pille toast mind äratama. Püüdsin enne voodist välja saada kui ta minu tuppa jõuab. Ootasime ürituse algust Annelinna koolide kõrval. Kaks meeskirjanikku mängisid palli, lüies seda kõrgele õhku. Kui pall minu juurde tuli, tulid mul mõnel korral juhuslikult samasugused löögid välja, kuigi ma väga ei püüdnud. Mõnel korral ma siiski ei saanud pallile pihta. Vaatasin, et luulelugejate nimekirjas on üksteise järel need, kes loevad Joanna luuletusi. Paistis, et minu omi ei taha lugeda keegi peale minu enda. Aga hakati ette lugema minu unenäokirjeldusi, mida nimetati novellideks. Mõtlesin, et novell ei ole nende kohta vast õige sõna, sest nad ei ole nii pikad.

*
Kirjastuses räägiti, et isale kingiti täna lilli. Vastasin, et aga osad neist olid matuselilled. Pakuti, kes oli see kirjanik, keda täna maeti. Pakuti õige nimi, aga mina oleks öelnud paar häälikut teisiti. Hakkasime autoga Annelinna lõpu suunas sõitma. Seal oli mulle ükskord vastu kõndinud Peebo. Ta vist elas seal kandis. Kaugemates linnaosades toimuvatele malevõistlustele sõitis ta bussiga. Auto jäi Kalda teel ühe bussipeatuse juurde pikalt seisma. Lõpuks märkasin, et keegi teine ei saagi autot liikuma panna, sest roolis istun mina. Mul ei olnud juhilube. Olin endale märkamatult autot juhtinud ja see oli mul korralikult välja tulnud. Mõnel varasemal korral olin ka juhtinud, aga teadlikult ja sõitnud sinka-vinka, nii et see teisi autosid häiris. Nüüd mõtlesin helistada politseisse, et ma juhtisin kogemata autot ja täiseti korralikult. Aga helistada oli siiski ohtlik, sest oleks võinud trahvi saada. Läksime poodi. Pandi kauba alt paelu läbi. Näidati, kuidas Klaus oleks pannud.

*
Mängisime kooli saalis korvpalli. Mängijad jagunesid ründajateks ja kaitsjateks. Pehka oli nii pikk, et hakkas korvi kõrval seistes pealt panema. Aga pall põrkas ootamatult korvirõngast tagasi. Nüüd oli põhjust irvitada.

0 vastukaja: