neljapäev, juuni 21, 2012

Sünnipäev võrgulehel

Üks naine oli võrgus oma pildi välja vahetanud ja pannud kirja, et tal on täna sünnipäev. Soovisin talle palju õnne. Seni olin arvanud, et ta on vallaline, aga nüüd lugesin, et tal on mees ja kaks last. Paitsis, et tal on aids. Jõudsin üle autotee minnes tema lastele järele. Need ütlesid, et täna ei ole nende ema sünnipäev, vaid ta on pannud võrgulehel roteeruma enda, oma mehe ja laste sünnikuupäevad. Läksin kooli. Seal pidid laste laulukoorid esinema. Kontsert pidi toimuma korraga kahes kõrvuti asuvas majas. Aga koorid ei teadnud täpselt, kes kuhu minema peab. Neile juhatati viimasel hetkel teed ja nad pidid mööda seina üles ronima. Läksin tundi. Sel aastal oli meil õhuke bioloogia õpik. Ühele vanamehele öeldi, et tema vist hästi matemaatikat ei oska. Ta vaidles vastu, et kui ta valemi ära tunneb, siis pole tal ülesande lahendamisega mingit probleemi.

*
Läksime vanaema suvilasse. Oli suvi, aga täna oli 18 kraadi külma. Vaatasin ilusaid võililli ja ühte teist liiki lilli. Vanaema tuli, vaatas neile korraks peale, ja ütles, et osadel lilledel on juba külmakahjustus. Aastaajad olid täielikult segi läinud. Ennustasin, et kui suvel hakkavad ka külmakraadid olema, siis võivad osad taimeliigid üldse välja surra, samuti mesilased. Vihma sadas. Lootsin, et vihm sulatab lund ja selle tagajärjel läheb ilm soojemaks. Läksin tuppa. Seal oli üks huvitav ingliskeelne raamat. Klaus vaatas selle esimest lehekülge ja teda ka see raamat huvitas. Aga meil ei olnud hea seda kahekesi korraga lugeda, sest Klaus luges minust kiiremini. Parem oli, kui kumbki loeks erinevat raamatut.

*
Tänases ajalehes oli ilmnud Contra luuletus. Olin pannud selle oma blogisse. Contra võis asja kohtusse anda, et talle on tekitatud rahalist kahju. Siis võisin öelda, et see luuletus on ainult minu kirjutatud sissekande osa. Ja et võrku riputamist ei saa nimetada kirjutamiseks, kuna internetis kasutatakse emotikone. Aga võibolla oli Contra luuletus ilmunud ainult paberlehes, mitte võrguväljaandes, siis ta võis viidata sellele, et ma ei ole seda kopeerinud, vaid käsitsi ümber kirjutanud. Mõtlesin, et kui Contra kahjutasu nõuab, siis võin pakkuda, et võtan selle sissekande maha. Aga seejärel mõtlesin, et võin kahjutasu ära ka maksta, et luuletus blogisse alles jätta. Vaatasin ühte blogikataloogi. Seal olid ette antud erinevad teemad. Neid oli vähe kasutatud, paljude all oli ainult üks sissekanne ja mõnel kaheksa. Lugesin ühte sissekannet. Seal kirjutati, et blogisissekande pealkiri peab vastama kataloogis ette antule. Mõtlesin kommenteerida, et minu blogi on vanem kui see kataloog ja ma ei pea üldse seal kataloogis olema.

0 vastukaja: