esmaspäev, juuni 18, 2012

Teise teaduskonna eksam

Olime metsas ja valisime kohta, kus teostada arheoloogilisi kaevamisi. Selleks tuli vist vaadata, kus on kõrgem koht, sest sellistes kohtades oli olnud asula. Kui sealt muud ei võinud leida, siis vähemalt inimeste luid. Viskasin lahti kaevatud auku ühe kivi, öeldes teistele, et ma viskan neile ühe asja. Ootamatult põrkas kivi augu ühest seinast teiseni. Ütlesin, et õnneks polnud kedagi augus sees, muidu oleks kiviga vastu pead saanud. Mõtlesin, et arheoloogilised kaevamised on igavamad kui kirjalike dokumentide põhjal ajaloo uurimine. Iisraeli politsei lasi tänaval maha kolm araablast, tulistades neid näkku. Iisrael lasi inimesi maha kahtlaselt sageli, nii palju ei saanud kurjategijaid olla. Pealegi tehti seda kohtuotsuseta. Mahalastavate lapsed nägid seda pealt ja neist said tulla ainult Iisraeli vaenlased. Selgitati, et otsus inimene maha lasta tehakse selle põhjal, milline on tema tutvusringkond.

*
Jõudsime hommikul kooli. Kell käis juba tundi ja me pidime veel klassiruumi jõudma. Loobusin enne esimest tundi wc-s käimisest. Õppealajuhataja ütles, et me ei jõua enam pead kammida. Meil olid juuksed sassis. Tunnis rääkis õpetaja, kui halb see on, et tundi hilinejad ei ütle tere. Hilinejaid tuli veel juurde ja nemad ka ei öelnud. Minu arvates oleks võinud õpilastele rohkem vabadust anda, sest hilineti ainult natuke.

*
Kuulasin raadiot. Seal lasti rääkida inimestel, kellele töö vähe raha sisse toob. Saate mõte oli vist näidata, et osad inimesed teevad enda arvates tööd, aga päriselt mitte. Läksin maletrenni. Seal mängis Andres R. ühe poisiga, keda ma varasemast ei tundnud. Nad mängisid raha peale. Andres võitis kogu aeg. Tema vastane kuulus vist nende hulka, keda raadios silmas peeti, et ta enda arvates töötas maletajana, aga raha teenimise asemel kaotas seda. Mõtlesin, et ma kaotan siin trennis liiga palju aega ja pealegi istun lodevas asendis. See uus poiss kutsus mind Eesti ajaloo eksamile, kus ei tulnud vastata põhjalikult ühte ajaloo lõiku, vaid kokkuvõtlikult kogu Eesti ajalugu. Kavataseisin minna. See ei olnud ajaloo osakonna korraldatav eksam, vaid ühe teise teaduskonna. Seda nimetati armastuse eksamiks. Aga kui ma lugesin trükitud paberilt eksami programmi, siis nägin, et kohustuslik on muuhulgas ülikooli naistöötajate abil pornograafilise video valmistamine. Otsustasin, et siis ma seda eksamit siiski ei tee. J. Malin oli saatnud luulevideo isast ja pojast. See käis vist minu ja minu isa kohta. Tegevuskoht oli Tallinna Viru tänav. Kui kohtusin Kristeriga, rääkis ta, et kolib Viru tänavalt ära, sest seal toimub tänaval pidev mälumäng ja raske on läbi pääseda. Mõtlesin, et Tartu Raekoja plats on samasugune. Kristeril oli käes tulirelv, millega ta sihtis. Kui tema asjad trepist alla kukkusid, tahtis ta neile järele hüpata, aga ma hoidsin teda kinni. Hüpates oleks ta puruks kukkunud, millele ta instinktiivset liigutust tehes üldse ei mõelnud. Ta pidi minema treppi mööda alla.

0 vastukaja: