teisipäev, juuli 31, 2012

240 sissesaajat

Vihmand küsis mult raha. Saadud raha pani ta valede sohu. Tegelikult oli olemas ka neid, kes kasutasid raha tõe nimel.

*
Tõnu ja teised vennad hakkasid televiisorist kriminulli vaatama. Ütlesin, et ma olen seda raamatut lugenud. Meil olid külas ka Tõnis ja Joosep. Joosepist arvasid kõik, et tast tuleb arst, sest tal on arsti kehaehitus. Nüüd leidis see veel kinnitust, sest ta hakkas Tõnist kahvliga torkima ja ütles, et kahvli otsa tuleks panna süstal.

*
Läksin maletrenni. Nägin, kuidas kukkus Heigo mõtlemisaeg. Vastase aega ei olnud seejuures eriti kulunud. Heigo unustas ennast sageli liiga kauaks mõtlema. Järgmiseks hakkasin temaga mängima mina. Paistis, et võidan samuti ajaga, sest Heigo käis mängu ajal ringi. Ka seisus tundus mulle, et saan vist kombinatsiooniga odaga f2 lüies esimeselt realt vankri ära võtta. Uksest tuli sisse Vihmand, kes ütles Heigole, et selle mängu ta võidab. Ütlesin Vihmandile, et ta ei õpetaks.

*
Läksin ülikooli ametniku ruumi. Nägin laua peal olevast nimekirjast, et see aasta olen magistriõppesse sisse saanud. Seni olin olnud tasulises õppes. Läksin istusin mõnda aega vanni põhjas. Tahtsin ennast pesta, aga niiviisi tegin riided natuke märjaks. Sissesaajate nimekirja vaatamas käis ka teisi. Läksin vaatasin seda uuesti. Seal oli kirjas, et tänavu võeti vastu 240 inimest. Nimekirja kohale oli kirjutatud, et seekord võeti vastu ka vemmalvärsside sepitsejaid. Tahtsin küsida, mis luuletuste kirjutamise stiilil peaks sellega pistmist olema, kui hästi magistritööd kirjutatakse. Küsisin, kas ma sain ikka sisse tasuta kohale või olen endiselt tasulises õppes.

0 vastukaja: