esmaspäev, juuli 30, 2012

Kolm presidenti

Maleturniir oli alanud Tallinnas ja jätkus Tartus. Mängisin Vorobjoviga. Mul olid mustad. Vorobjov ütles, et ma käisin juba vankriga. Ma ei olnud sellega nõus. Siis andsin osaliselt järele, et ma puutusin vankri ära jah, aga käest veel ei lasknud. Vorobjov vaidles ka edasi mängides. Sikutasin teda mitu korda juustest. Lõpuks vaatasin, et minu seisu ikka enam ei päästa. Ütlesin, et hea küll, ma annan alla. Ütlesin, et lepime ära. Surusin Vorobjoviga kätt. Üks vene poiss küsis Vorobjovilt vene keeles, kas ta peab üldse sellel turniiril mängima. Vorobjov vastas, et kui ei mängi tema, siis mina ikkagi mängin. Läksin majja, kus pidi algama turniir. Küsisin Reilt, kas putkas müiakse pastakaid, sest mul seda ei olnud. Vastati et ei müüda.

*
Teatati, et nüüd enam ei hakata inimeste kirjutisi hindama, vaid lastakse arvutil kokku lugeda, kui suur on nende sõnavara. Ma ei teadnud, kas see annaks mulle hea või halva tulemuse. Räägiti, et nüüd on Eestil lisaks oma presidendile ka läänepoolne president ja lisaks hakkab Rüütel Moskvas presidendikohuseid täitma. Selle kohta oli tehtud eraldi telekanal, mille vaatamiseks pandi televiisor minu tuppa. Ma ei olnud veel üles tõusnud. Ma ei tahtnud, et minu toast tehtaks televiisorivaatamis tuba. Tuli Kääp, kes torkas mulle naaskliga pähe. Ütlesin ai ja katsusin seda kohta. Tundus, et sõrme külge jäi veri, aga ma polnud selles kindel. Hakkasin minema vannituppa. Seal parandasid isa ja ema kraani. Palusin, et nad annaks mulle peegli. Vaatasin väiksest peeglist, et haavatud koht on tõesti verine.

*
Mõtlesin öelda, et kõik, kes kehalise kasvatuse tunnis tireltõusu ära tegid, on minu vaenlased. Üks poiss hakkas sõitma alla mööda trepikoja kahe trepi vahe, toetudes kätega kahele poole jäävatele käsipuudele. Ütlesin, et ta lõpetaks lollitamise. Arvasin, et ta kukub alla, aga ta ei kukkunud. Mõtlesin, et järgmine kord ta võib kukkuda. Tuli üks tüdruk, kes ütles, et see poiss on lollakas, sest ta sõitis alla üleni paljana. Riided oli ta pannud pingi peale. Seal pingil istus üks tähtis naine, kes ütles, et seal võiks olla kaks korda rohkem riideid. Selle peale võttis tema teener ka riided seljast ja asetas pingile. Teener kõndis paljana mööda koridori minema, vaadates kahele poole, ega keegi teda ei näe.

0 vastukaja: