reede, juuli 13, 2012

Linnavaatega postkaart

Läksime kooriga kooli saali lavale esinema. Mina laulda ei osanud, seetõttu ma seda teha ei kavatsenud, vaid niisama koos kooriga laval seista. Et ma olin teiste selja taga ja ei paistnud välja, siis kasutasin võimalust ja läksin vahepeal koos Lauri N-ga lava taga olevast trepist üles. Lauri vaatas ülemise ruumi uksest sisse ka ja leidis sealt laiba. Kui ta sellest õpetajatele rääkis, ei tahtnud need hästi uskuda ja ei läinud vaatama. Lauri pidi ise leiutama meetodi, kuidas laip alla tuua, et selle olemasolu tõestada. Pärast esinemist läksime duširuumi. Kristjan G. oli arst ja kinkis mulle jalgratta.

*
Oli füüsika tund. Õpetaja rääkis tahvli ees Nietzschest. Otsisin kotist kaustikut, kuhu õpetaja jutt üles kirjutada. Aga kõik kaustikud olid juba täis. Mõtlesin, et ongi hea, kui ei pea kirjutama, siis saab tähelepanelikumalt kuulamisele keskenduda. Mõtlesin, et kui ma olen kirjutanud erinevates tundides sama ainet erinevatesse kaustikutesse, siis ei tule eksamiks õppides meelde, et tuleb lugeda erinevatest. Üks õpilane küsis õpetajalt, kas tema jutt on teadusega seotud.

*
Olin teinud ühest guugli kaardil olevast fotost postkaardi ja saatnud selle Helinale. Nüüd tegin järgmisest, et see ka saata. Näitasin bussis seda postkaarti Klausile. Mõtlesin, et Klaus võis aru saada, et ma tegin selle postkaardi Helinale saatmiseks. Sellel postkaardil oli ühe Itaalia linna vee all olev väljak. Kui Veneetsia oli üleni vee all, siis sellest teisest linnast oli ainult Püha Markuse väljak. Vee alt paistis, et ümber linna viis kõnnitee, mis oli kunagi veest väljas olnud. Nüüd sai teha mööda seda kõnniteed märgade jalgadega jalutuskäigu ümber linna. Mulle tuli meelde, et guugli kaartide juures oli vist hoiatus, et seal olevaid pilte ei või muuks kui oma tarbeks välja trükkida. Siis oli parem see postkaart saatmata jätta. Või oli selline hoiatus hoopis digiteeritud eesti ajalehtede juures ja guugli kaartide kasutamine oli siiski vaba. Ma olin pealegi ise valinud, mis nurga all ma foto välja trükin. Ja ma olin pilti töödelnud, tähistades veealuse kõnnitee piiri enda tõmmatud joonega. Helinale võis jääda mulje, et ma olen seal linnas ise pildistamas käinud. Või ta sai vaadata, kust linnast ümbrik on posti pandud.

*
Mängisin Lauri K-ga malet. Ta rääkis, et ma olen viimasel ajal väga tugevaks läinud, ja küsis, kas ma Vooni ka olen võitnud. Andsin tema kuningale tuld. Lauri lükkas nupud kokku. Ütlesin, et ei saa viiki teha, tuli on peal. Lauri vastas, et ta pani enne mati. Vaatasin, et minu kuningal on tõesti samuti tuli peale. Lauri oli võitnud sellest hoolimata, et ta minu mängutugevust kiitis.

0 vastukaja: