teisipäev, juuli 24, 2012

Mulle meeldis eksameid teha

Õpetaja oli pannud mulle kahe viimase kirjandi eest kahe, neist üks oli proovieksamikirjand. Võibolla ta oli jõudnud järeldusele, et ma olen rumal. Aga Kristjan K-le seletas õpetaja, et proovikirjand pidi olema kaks suurt lehekülge, mitte kaks vihiku oma. See seletas ka minu hinde allavõtmise põhjusi. Mõne päeva pärast pidi toimuma lõpueksam, aga ma ei olnud veel otsustanud, kas valin eesti keele testi või kirjandi. Kuna ma ei olnud otsustanud, pidi õpetaja mulle rohkem aega kulutama. Aga nüüd tuli mulle meelde, et seni olen ma eksameid valinud selle järgi, kus rohkem kirjutada saab. Palusin edasi öelda, et ma valin kirjandi ja kirjutan pika. Teiseteks eksamiteks tahtsin ka kõvasti õppida. Vahepeal olin mõelnud, et ma eksamitele ei lähegi. Aga mulle tuli meelde, et ülikoolis füüsika sisseastumiseksamit tegemas olin käinud kaks aastat järjest, sest mind huvitas, kuidas teisel korral läheb. Teisel korral oli läinud halvemini. Siis võis oodata, et keskkooli lõpueksamid lähevad ka nüüd teisel korral halvemini. Siis võidi ülikoolis tõstatada küsimus, et kui minu tase on langenud alla sissastumiseks vajalikku piiri, siis ma ei tohi enam ülikoolis õppida. Aga mulle meeldis eksameid teha. Võibolla võis ise valida, kas ma esitan ülikoolile uuema või vanema lõputunnistuse.

*
Olime sõitnud ühte maakohta. Istusin arvuti taga. Üks vennapoeg rääkis naljaka loo, kuidas kass hakkab käppadega maad kraapima. Tahtsin selle fesibukki kirja panna. Kui olin suurema osa jutust kirja pannud, märkasin, et selles on keeleviga. Kustutasin üle poole kirja pandust ära, et uuesti kirjutada. Ma ei olnud kindel, kas ma koos kustutamisega juba poolikut juttu teele ei saatnud. Uuesti kirjutama hakkamisega ei suutnud ma kuidagi alustada. Henn ütles, et ma kaoks arvuti eest. Vastasin, et tema halvale iseloomule peab lõpp tulema. Henn ei saanud aru, kelle halvast iseloomust ma räägin, kas enda. Selgitasin, et ma ei ole liiga palju arvuti taga olnud. Kodus olen kogu aeg, aga reisi ajal pole olnud üldse. Mul ei olnud meeles, võibolla mõnel lühikesel hetkel siiski olin olnud.

*
Henn rääkis, et ma olin feisbukki vigase lause saatnud. Selgus, et olingi saatnud kogemata pooliku jutu. Nüüd tuli see ära kustutada ja uuesti kirjutada. Niimoodi oleks vahepeal antud laigid kaduma läinud. Viga oli tulnud vist hetkel, kui vennapoeg hakkas sõrmedega klaviatuuril klõbistama. Kaks vennapoega oli üksteise järel palunud arvuti taha laskmist, alustades mõlemad lauset pudikeelsete sõnadega, et väike poiss nutab.

0 vastukaja: