esmaspäev, juuli 23, 2012

Paberi ja rohtude müümine

Kohtus hulk inimesi. Üks paralleelklassi poiss ütles, et ta on mind kuskil seltskonnas näinud. Ta lõi minuga rusikaid kokku ja ei teinud sellist nägugi, et kavatseks mind feisbuki kontaktidesse lisada.

*
Olin poes, et osta kaks uut kaustikut. Koos kaustikutega kavatsesin osta kaks kettaga nööri, mis kaustiku külge siduda. Need nöörid kavatsesin teisest otsast omavahel kokku siduda, mis ei oleks vist takistanud kaustikute kappi panemist. Ma olin sealt poest korduvalt varem ka kaustikuid ostnud. Müüjad ütlesid, et juba ma tulen uusi ostma. Võisin vastata, et ma pean palju kirjutama, sest ma olen magistriõppes. Ja kui magistriõpe läbi saab, siis tuleb doktoriõpe. Märkasin, et kahe kaustiku eest ma ei peagi maksma, sest need on juba minu omad ja ma olen nendesse juba kirjutanud. Leidsin oma täis kirjutatud kaustikuid igalt poolt. Uute eest, mis ma ostsin, võttis müüja mult vähem raha kui eelmistel kordadel. Ta põhjendas, et ma olen nii palju ostnud, et mulle on soodustus.

*
Tahtsin öösel majast välja minna, aga maja ees olid võõrad. Üks vana kreeklane oli öelnud, et kui öösel on maja ees võõrad, siis tema majast ei välju. Vaatasime televiisorit. Seal räägiti, et kui ühele vanale kreeklasele öeldi, et õnnetuste süüdlane on tema, siis ta astus tagasi. Aga tema muutuva välimusega olendid, kelle nägemine õnnetusi põhjustas, jäid alles. Pärast seda, kui nad olid mõne õnnetuse põhjustanud, muutusid nad teistsuguseks. Näidati neid olendeid ja nende muutumist. See film oli visuaalselt väga huvitav.

*
Viimasel ajal olin kuulnud paljudest abielulahutustest. Keegi oli sõnastanud isegi reegli, et kui perre sünnib laps, siis abielu lahutatakse. Lahutajad olid muretud, et kui kõik lahutavad, küll siis uue abikaasa leiab. Kui mina oleks kellegagi abiellunud, siis ainult tingimusel, et ta lubab, et ei lahuta. Sellisega, kes on juba varem lahutanud, poleks ma abielluma hakanud.

*
Rääkisin emale, et kui me poest isale rohtu ostsime, siis ühe rohu kohta ütles müüja, et seda ei või mitmel kindlal päeval tarvitada. Nad helistavad koju ja küsivad, kas on tarvitatud. Kui on kasvõi üks kord valel ajal tarvitatud, siis leping muutub kehtetuks. Ema küsis, mis rohust jutt käib, sest isa polnud seda veel kuulnud. Olin käinud poes Toomaga kahekesi ja lootnud, et Toomas jätab meelde. Aga Toomas oli sama moodi arvanud, et mina jätan meelde. Nüüd ei mäletanud kumbki ei rohu nime ega tarvitamiseks keelatud päevade arvu. Aga kui müüja oli lubanud koju helistada, siis sai jääda ootama tema kõnet, et üle küsida. Mul ei olnud mõtet ühtegi telefonikõne vastu võtta, sest mina ei teadnud neid asju, mille kohta küsiti. Siiski see mõte oli, et helistaja ei peaks vastuvõtmist kaua ootama.

*
Üks klassivend küsis mult, et noh, kuidas on, kas nüüd on rohkem seksi. Läksin tast kaugemale. Teine klassivend küsis täpselt sama. Ma ei vastanud midagi. Ta hakkas vist ütlema, et ta eesmärk on kasutada füüsilise vägivalla asemel verbaalset. Mõtlesin, et võiks vastata, et tema küsimus ei ole jumalast, vaid kuradist. Või et praegu väga hull ei ole, sest praegu on talv ja kantakse talveriideid. Olin ühes kohas kirjutanud, et mulle meeldivad talveriided. Nüüd mõtlesin, et kasutan võimalust aknast inimesi vaadata, sest talveriietes inimesi on rahulik vaadata. Mööda autoteed läksid vene kooliõpilased kooli. Esimeses grupis olid kõndijad, teises kõndijad ja jooksjad segamini ja kolmandas ainult jooksjad. Kõndijad olid kooli õigeks ajaks jõudjad, jooksjad hilinejad. Kuna joostes liikus kiiremini kui kõndides, siis olid jooksjate ja kõndijate kodust väljumise vahed veel suuremad kui aknast möödumise. Pärast jooksjate gruppi ei tulnud enam kedagi.

0 vastukaja: