esmaspäev, juuli 09, 2012

Puuraiuja

Ameeriklased tahtsid ühte silda õhku lasta. Selleks tahtsid nad sinna saata kaks meest õhudessandiga. Aga nad ütlesid, et sealt enam elusalt tagasi ei tule. Leiti kaks vabatahtlikku, kes olid nõus ennast koos sillaga õhku laskma. Televiisoris näidati, kuidas nad kohale toimetati. Üks vaataja juhtis tähelepanu, et mõlemad mehed vabisevad üle keha. Leidsin, et see on inimtorpeedode tagasitulek. Hakkasin põgenema. Põgenesin mööda jõge ujudes. Üks mees jälitas mind kõndides. Aga kuna ma ujusin allavoolu, oli ujumine kiirem liikumisviis kui kõndimine. Jõudsin jõe ossa, kus ujudes tuli kätega jääd purustada. Edasi jõudsin sellisesse osasse, kus jää oli juba kätega purustamiseks liiga paks. Seal lõpetasin ujumise ja hakkasin mööda jääd liuglema.

*
Olime metsas. Sinna tuli üks naine, kes hakkas kirvega väikest kuuske raiuma, et see endale koju viia. Ütlesin, et ilma loata puude langetamine on keelatud. Vastati, et aga vähemalt naise jalg on ilus. Naine hoidis raiudes jalga kuuse vastas. Hakkasin kartma, et ta lööb endale kirvega jalga. See kuusk oli kuivanud, nii et seda võis raiuda. Ütlesin, et selliseid ikka leidub. Ja hagu võib ka korjata. Naine korjas seeni. Vaatasin, et ta on kahes kohas korjanud kraega seeni ja need maha tagasi visanud. Ütlesin, et need on valged või rohelised kärbseseened, nuga tuleb mürgist puhastamiseks mulda torgata. Naine torkas kaks korda. Ütlesin, et ega kitsemampleid ma ei tunne. Kui nad oleks kärbseseentega kõrvuti, siis tunneks, aga eraldi mitte. Läksime metsast välja, et minna bussi peale. Vanaema tegi ettepaneku minna bussipeatusesse üle põllu, kust on otsem. Mina mõtlesin, et otsem võib olla, aga seal vist kõndimise tempo langeb. Ja mõni kohalik võib sõimama hakata, et vilja ei tohi tallata. Soovitasin minna mitte läbi vilja, vaid mööda põllu keskele jäävat rohelist riba. Ma ei teadnud, kas käia metsa vahel ära või mitte. Mõtlesin teha seda alles bussipeatuse juures, aga ma ei teadnud, kas seal üldse on metsa. Üks meist tuli metsa vahelt. Õnneks oli bussipeatuses wc. Aga seal oli keegi sees, mida näitas punane tuluke uksel. Ma ei olnud ainuke, kes järjekorras ootas, minust võidi ette minna.

*
Lugesin Koraani. Nägin, et Muhamed on selle kirjutanud mina-vormis. Varem olin arvanud, et Koraani on ta kirjutanud ilmutuste põhjal. Aga võibolla oligi, ta ei olnud neid lihtsalt sõna-sõnalt kirja pannud, vaid vabamalt ümber jutustanud. Teadsin juba varasemast, et üks Koraani tegelane on Jeesus, kes ei ole seal nii tähtis kui Piiblis, vaid tavaline prohvet. Muhamed oli viimane prohvet, aga Jeesus elas varem. Nüüd nägin, et nime Jeesus ei esine, vaid talle vastavat tegelast nimetatakse nimega Sama. See oli kõlaline edasiarendus Jeesusest. Mul tuli mõte, et Sama kõlab nagu Osama. Ütlesin, et ma tean, mida tähendab araabia keeles Osama - Jeesus.

0 vastukaja: