neljapäev, august 16, 2012

Ookeani lõunaosa

Alustasin malepartiid Sveni vastu. Mul olid mustad. Takistasin vastasel käimast Rb5. Aga ta käis Re5, saavutades sama eesmärgi. Küsisin, kust ta sinna sai, kui mäng alles algas ja ta oli c3. Tuli välja, et mäng oli mulle märkamatult sealt kohast edasi läinud. Olin vahepeal maganud. Minu ja teiste mängijate erinevus oli, et mina mängisin magades, aga nemad ärkvel olles.

*
Oli tund klassis 308. Külli hakkas peast luuletusi lugema. Mõtlesin, et unes malet mängida on mul raske, sest selleks peaks tervet malelauda ette kujutama, aga luuletusi kuulata mitte, sest need on mul peas. Külli luges mitu luuletust järjest. Lõpuks läks tal üks meelest, nii et ei saanud keskkohast edasi lugeda. Ta ütles: "Kallis õpetaja, kas ma võin veel luuletusi vastata?" Küsisin, kas teised ei või.

*
Vaatasime kaarti. Ema ütles, et laevad ei saa läbi mere sõita, sest see muutub mudaseks ja vetikaseks. Ta pidas vist silmas Atlandi ookeani Lõuna-Ameerika kõrval olevat osa, sest seal oli joonistatud meri maismaana. Aga mina teadsin, et seal laevad sõidavad küll. Ema toimetas ühte raamatut. See oli "Fausti" tõlge. "Fausti" oli eesti keelde kolm korda tõlgitud. Aga kolmas tõlkija oli vist lihtsalt teist tõlget edasi arendanud, mitte iseseisvalt tõlkinud. Selgus, et eeskiri nõuab, et raamatu tiitellehe pöördel tuleb trükkida Piibli lehekülg. Isa läks vanglast küsima, kas see on ikka nii. Läksin isale järele. Mul kästi seal põrandat pühkida.

0 vastukaja: