teisipäev, september 25, 2012

Edukas algus

Me saime järjest vanemaks, kümne aasta kaupa. Kui me saime 100-aastaseks, siis öeldi meile, et vanaks elanud oleme küll, aga me võiks endast lapsi ka järele jätta. Seejärel saime 110-aastaseks. 110-aastaseks saajaid oli juba vähemaks jäänud, koos minuga 4 inimest. Läksime trepist alla. Madalamal korrusel tähistas üks noor sugulane alles 50. sünnipäeva.

*
Olin üle hulga aja jälle ühel valla maleturniiril. Öeldi, et väljastpoolt valda kutsuti siia viis inimest. Esimeses voorus pidin mängima Peeboga. Tahtsin nuppe peale panna, aga Peebo pani juba minu kella käima, et mängime pimesi. Mängus ta ähvardas lüia etturiga b7, nii et minu vanker oleks ohtu sattunud. Kuigi ma seda ähvardust nägin, lasin tal seda ikkagi teha, lootes, et järgmisel käigul mõtlen midagi välja. Peebo ähvardas g5-lt odaga minu lippu. Tundus, et mul ei olnud lipuga kuskile taganeda. Mõtlesin ja mõtlesin. Lõpuks märkasin öelda, et minu aeg on kukkunud. See oli kukkunud juba rohkem kui viis minutit tagasi. Nüüd mulle hakkas tunduma, et ma oleks saanud lipuga lihtsalt oda lüia. Peebo oli mängu jooksul kaks nuppu ette pannud, aga ma polnud kumbagi löönud. Odakäigu oligi ta teinud bluffimiseks, et ajaga võitu saada. Pimesi mängides ei olnud mul vastase seisust täit ülevaadet, mistõttu ma ei teadnud, kas oda oli kaitstud või mitte. Mul olid kõik enda käigud meeles, aga mitte vastase omad.

*
Mängisin pika mõtlemisajaga maleturniiril. Sellel pidi olema seitse vooru. Turniiri koosseis oli suhteliselt nõrk. Nii sain neljas esimeses voorus järjest võidud ja hakkas juba tekkima lootus esikohale. Tuli meelde, et Peebole olin siiski kaotanud, seega oli mul kolm punkti. Ütlesin, et see kaotus võib mulle veel kalliks maksma minna. Mina enam Peebot peatada ei saanud. Aga ma ei teadnud, võibolla ta oli ka mõne punkti ära andnud. Tegelikult võisin ka järgmised mängud kaotada ja kokkuvõttes miinustesse jääda. Järgmises voorus pidin mängima klassivend Sandriga. Mõtlesin, et Caro-Kanni ma talle ei mängi, sest ta võib olla blogist minu partiisid vaadanud. E4 peale mängin e5. Aga selle kohta võib Sander jälle palju teooriat õppinud olla. Sander ütles, et ta annab mulle aega ette. Ta keeras enda mõtlemisaega veerand tundi vähemaks ja mulle veerand tundi juurde. Aja ette andmine oli bluff, sest ma polnud Sandriga varem mänginud ja ta ei saanud minust tugevam olla. Aga ta võis olla mulle ebasobiv vastane.

0 vastukaja: