neljapäev, september 06, 2012

Juunipööre

Ühel võrgulehel sooviti Kristelile palju õnne sünnipäevaks. Mõtlesin, et see meeldib paljudele inimestele. Aga märgitud ei olnud ühtegi meeldimist. Raadios lasti Kristeli sünnipäeva puhul üks laul. Pärast laulu lõppu öeldi, et Kristel meeldib eriti meestele. Ma tundsin kolme Kristelit ja täna oli sünnipäev neist kõige agressiivsemal. Seal võrgulehel kirjutas Helen: "ilmamaaajaloojaoks". See oli väga leidlik moodustis, mille peale rumal inimene ei oleks tulnud.

*
Televiisoris näidati autosõitu. Seda näidati paljudes filmides. Autosõidu puhul oli huvitav, et maastik muutub. Aga maailmas oli olemas veel huvitavamaid asju. Ütlesin, et on siiski vahe, kas vaadata autosõitu televiisorist või ise sõita, sest esimesel juhu ei taju auto liikumist. Isa vastas, et talle meeldivad mehed, kelle sõnad pole tühjad. See oli vist vanaisa tsitaat. Märkasin, et mõlemad minu nimetatud tingimused on täidetud, sest me ei vaadanud sõitu ainult televiisorist, vaid sõitsime ka ise bussis. Mägedevahelisel käänulisel teel tuli korraga vastu mitu autot, nii et meie buss ei mahtunud nende vahelt läbi. Bussijuht manööverdas tee äärde, nii et kokkupõrget õnnestus vältida. Või siiski ei õnnestunud, vaid olime vastu tulnud autod lapikuks sõitnud. Mulle nii ajuvabade naljadega filmid ei meeldinud.

*
Selgitati, et juunipöördes osalenud saadikud olid tublid inimesed ja skandeerisid sellepärast kõnede järel korrata-korrata, et lootsid, et teisel korral öeldakse kõnes midagi paremat. Nad olid tegelikult Eesti-meelsed inimesed, aga hääletasid sellepärast Nõukogude Liiduga liitumise poolt, et Nõukogude väed olid juba sees ja taheti vältida verevalamist. Praegu mängiti juunipöörde hääletus uuesti läbi. Hääletati jälle poolt. Mina ei hääletanud, nägin, et seda ei teinud ka Triin. Krister hääletas koguni vastu. Aga teatati, et kõik hääletasid poolt. Seda oli teatatud ka esimesel korral, aga nüüdse hääletuse järgi paistis, et tegelikult võis ka siis üksikuid teisiti hääletajaid olla. Hüüdsin hääletanutele, et teil oli võimalus see kord teisiti hääletada, aga te jälle ei teinud seda. Krister hakkas rääkima ühte lugu. Kuna Arturit ei olnud siin ja mina istusin Kristeri kõrval, oli tal võimalik rääkida mulle. Aga selle asemel pöördus ta teisele poole Peebu poole. Kummardasin siiski ka lähemale, et kuulata. Selle peale ütles Krister: "Tere Simo".

0 vastukaja: