teisipäev, oktoober 16, 2012

Terviseuuring naljaga

Olin kirjutanud kladesse ühe teose peatükke. Ma polnud sellega tükk aega jätkanud ja teos oli pooleli jäänud. Nüüd tuli mõte, et kirjutan veel viimaseks peatükiks ühe lühikese luuletuse. Seejärel annan teose raamatuna välja. Hakkan avaldama vaheldumisi luulekogusid ja proosaraamatuid. Aga see viimane peatükk tuli liiga järsult ja katkestas teemaarenduse. Võisin veel kõik peatükid uuesti läbi kirjutada, et teekond algusest lõppu sujuvamaks muuta. Hakkasin kõndima kladega teise tuppa arvuti taha, et teos arvutisse sisestada. Isa küsis, mida ma teha kavatsen, mul on mingi saladus.

*
Pidime täna koju sõitma. Aga selgus, et mul oli kell vale. Venna kell näitas mitu tundi rohkem. Pakuti võimalust teha ühte uuringut. Panin endale aparaadi külge ja seejärel sain vastused. Minu keha oli jagatud vastuses kaheks ruutudest koosnevaks reaks. Valgeks jäetud ruudud tähistasid vähiohu võimalust ja ühes ruudus esimese rea lõpus olev must rist vähiohtu. Et  kindlaks teha, kas mul on seal vähk alanud, pidin minema arsti juurde. Muud vastused olid ühe ruudu suurused, aga ridade lõpus oli N täht üle nelja ruudu. Selle märgi seletus oli "ees naistunud". Tulemusi pidid hakkama kommenteerima kaks tüdrukut. Tundus, et nende uuringute abil oli välja selgitatud, kes on kõige ilusamad tüdrukud, ja teisi töötajaid ei näidatud. Tüdrukud selgitasid, et vastustes N täht on nali. Aga kartsin, et kui inimesed laua peal minu uuringu vastuseid näevad, siis nad võivad neid ikkagi uskuma jääda. Mõtlesin, et kui üks vastus on nali, siis on arvatavasti ka teised. Siis ma ei lähegi arsti juurde kontrollima, kas mul on vähk. Kuigi sellisel juhul võib ikkagi olla.

*
Seisin auto kõrval. Rääkisin, et omanik lubas mul seda juhtida, kuigi ma seda teha ei oska. Hakkasin autoga väravast välja sõitma. Mõtlesin, et varsti võiks peatuda ja autost välja tulla. Aga kui ma välja tulen, on politseil mult kergem lube küsida ja lubade puudumise pärast trahvi teha.

0 vastukaja: