pühapäev, november 25, 2012

Laagrisse jõudmine

Kirjutasin Helinale kirja. Eelmine kord olin kirjutanud kirjale mustandi, aga täna tahtsin kirjutada spontaansemalt. Helina elas minu maja kaugemas otsas. Tahtsin viia kirja tema postkasti, aga ei teadnud, kuidas ma trepikotta sisse saan. Võibolla tuli lasta uksekella.

*
Mängisime kooli õuel jalgpalli. Ühel hetkel sattus pall möödakäija jala ette. Ta tegi jalaga kõndimisliigutuse, aga see mõjus nagu täpne löök. Üks pool kogu aeg ründas, aga teine oli punktiga ees. Siis sai ka ründav pool ühe punkti ja seis oli nüüd 1:1. Sain sageli vastase värava all hea söödu, aga ei saanud pallile pihta. Mul oli täpsusest puudus nii jalgpallis kui ka males.

*
Lõikasin karvu lühemaks. Mul oli kõrvade kõrvalt juuste alumine osa heledaks läinud ja neid kohti oli kahju lõigata. Lõikasin ainult osaliselt, nii et heledat juust jäi ka alles. Minu meelest mul ei olnud juuksed läinud osaliselt halliks, vaid blondiks tagasi nagu lapsepõlves.

*
Jõudsime laagrisse. Ma ei olnud fotoaparaati kaasa võtnud, sest seekord tuli laagrisse ka pätte, kes oleks ta ära lõhkunud. Läksime oma tuppa. Seinaäärse voodi võttis endale T. Õunmaa. Ütlesin, et teeme jälle nii nagu ükskord, et tema saab seinaäärse voodi ja mina ukse juures oleva. Ukse pool oli kahe poolega voodi. Panin oma koti selle uksepoolsesse poolde. Teise poolde pani oma koti üks tüdruk. Tal võis seda teha lubada, sest voodi oli piisavalt lai ja me poleks üksteist seganud. Aga minu poolde pani oma koti veel üks poiss, sellest välja tegemata, et mina olin juba koha välja valinud. Ja üks kolmas poiss istus ka sinna. Moonutasin kätega ta nägu ja küsisin, kas nüüd aitab. Üks laagri juhtkonda kuuluv mees kirjutas tahvlile teemad, millel meie pidime kirjutama. Üks noortest kaebas, et need on etteantud teemad. Mina ei hakanud tahvlile üldse vaatama, sest ma oskasin ilma õpetamata oma teemadel ka kirjutada.

0 vastukaja: